• Furtunile, care au durat mai mult de două ore sâmbătă după-amiază și au avut puterea unei tornade, au distrus părți din Ontario și Quebec.
  • Bilanțul victimelor provocate de furtunile puternice din acest weekend în cele mai populate două provincii canadiene a crescut la cel puțin opt morți.
  • Cele mai multe dintre decesele provocate de furtuni s-au produs atunci când oamenii au fost loviți de copaci căzuți, au declarat autoritățile.

Opt persoane au murit după ce furtuni puternice au traversat sâmbătă unele zone din Canada, în Quebec și Ontario, potrivit Environment Canada.

„Au fost raportate opt decese și alte câteva persoane au fost rănite ca urmare a vânturilor puternice cu această linie de furtuni”, se arată într-un rezumat meteo pentru Ontario și regiunea Capitalei Naționale.

„Au existat, de asemenea, pagube importante în ceea ce privește ruperea copacilor, liniilor electrice și la clădiri. De asemenea, au fost raportate mașini răsturnate, precum și întreruperi de energie electrică pe scară largă.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Linia de furtuni s-a dezvoltat în apropiere de Sarnia, un oraș din Ontario, sâmbătă dimineața târziu și s-a deplasat peste sudul Ontario spre Ottawa sâmbătă după-amiază, potrivit Environment Canada.
Furtuna a lăsat peste 350.000 de clienți fără energie electrică, iar „multe întreruperi de curent continuă și astăzi”, a precizat duminică agenția.

Furtuna a măturat, de asemenea, centrul Quebecului sâmbătă, provocând rupturi de ramuri de copaci, copaci dezrădăcinați, pagube la clădiri și a lăsat „peste 500.000 de locuințe fără curent electric”, a precizat Environment Canada.

Hydro Quebec a precizat pe site-ul său că restabilirea serviciului a progresat în cursul nopții și duminică dimineața, iar aproape 500 de echipe au fost mobilizate duminică.

„Furtunile puternice care s-au deplasat în Quebec sâmbătă seara au provocat numeroase întreruperi de energie electrică, în principal în Laurentians, Outaouais și Lanaudière. La apogeul evenimentului, aproximativ 550.000 de clienți au rămas fără curent”, a precizat Hydro Quebec pe site-ul său. În prezent, Hydro One anunță că peste 200.000 de clienți au rămas fără curent în Ontario.