• În sudul Ucrainei, orașul natal al lui Zelenski, Krivyi Rih, a fost atacat de Rusia cu o dronă sinucigașă care a lovit o școală.
  • Începând cu ora 12.30, Lyman este eliberat în totalitate. Mulțumim militarilor noștri, războinicilor noștri, a declarat Zelenski într-un discurs video.
  • Rapoartele privind activitatea militară nu au putut fi verificate imediat.

Rusia a atacat duminică orașul natal al președintelui ucrainean și alte ținte cu drone sinucigașe, în timp ce Ucraina a preluat controlul total asupra unui oraș strategic din estul țării, Lyman, într-o contraofensivă care a remodelat războiul.

Pierderea de către Rusia a orașului Lyman, pe care îl folosea ca centru de transport și logistică, este o nouă lovitură pentru Kremlin, care încearcă să escaladeze războiul prin anexarea ilegală a patru regiuni din Ucraina și prin intensificarea amenințărilor sale cu folosirea forței nucleare.

Câștigurile recente ale Ucrainei l-au stânjenit pe președintele rus Vladimir Putin și au provocat critici interne rare. Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat duminică că forțele sale controlează în prezent Lyman, după ce armata rusă a anunțat sâmbătă retragerea sa.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Începând cu ora 12.30, Lyman este eliberat în totalitate. Mulțumim militarilor noștri, războinicilor noștri, a declarat Zelenski într-un discurs video.

În sudul Ucrainei, orașul natal al lui Zelenski, Krivyi Rih, a fost atacat de Rusia cu o dronă sinucigașă care a lovit o școală duminică dimineața devreme și a distrus două etaje ale acesteia, a declarat Valentyn Reznichenko, guvernatorul regiunii ucrainene Dnipropetrovsk.

În ultimele săptămâni, Rusia a început să folosească drone sinucigașe de fabricație iraniană pentru a ataca obiective din Ucraina. În sudul Ucrainei, forțele aeriene ucrainene au declarat duminică că au doborât cinci drone de fabricație iraniană în timpul nopții, în timp ce alte două au reușit să treacă de apărarea aeriană.

Între timp, atacurile rusești au vizat și orașul Zaporojie, au declarat duminică autoritățile ucrainene. Iar armata ucraineană a declarat duminică că a efectuat lovituri asupra mai multor posturi de comandă rusești, depozite de muniție și două baterii antiaeriene S-300.

Rapoartele privind activitatea militară nu au putut fi verificate imediat. Forțele ucrainene au recucerit întinderi de teritoriu, în special în nord-est, în jurul Harkovului, într-o contraofensivă în ultimele săptămâni.