• Ludovic Orban: M-a deranjat că a fost invocat acordul meu. Nu a avut nici acordul meu, nici al forurilor PNL.
  • În privința lui Nazare, Orban spune că „există motive de mândrie, nu de remaniere”.
  • Florin Cîțu l-a remaniat pe ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare. Decretul a fost semnat de președintele Klaus Iohannis.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a reacționat, joi, după ce premierul l-a revocat pe ministrul Finanțelor. Orban a subliniat că ar vrea să creadă că Florin Cîțu nu a dorit să se răzbune pe Alexandru Nazare, „deși îmi este foarte greu”. Mai mult, el a punctat că este mulțumit de activitatea lui Nazare la ministrul Finanțelor și că șeful Guvernului nu a avut acordul PNL pentru remanierea acestuia.

După cum știți, în conformitate cu evaluare mea, dar și cu activitatea miniștrilor, eu sunt mulțumit de activitatea miniștrilor PNL și îi susțin. M-a deranjat că a fost invocat acordul meu. Nu a avut nici acordul meu, nici al forurilor PNL. La ședința coaliției e adevărat că am fost prezent cu colegii din coaliție, dar premierul a lipsit”, a spus, joi, Ludovic Orban.

În privința lui Nazare, Orban spune că „există motive de mândrie, nu de remaniere”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Ratingurile de țară, modul în care a gestionat situația bugetară. Suntem în deficit bugetar mai mic față de anul trecut. Din punct de vedere al încasărilor bugetare, avem o creștere de 23% față de 2020 și 18% față de 2019. În ce privește veniturile fiscale, există o creștere de 29%. Au fost depășite obiectivele de încasare la bugetul de stat”, a subliniat Ludovic Orban.

În ce privește digitalizarea, s-au făcut pași serioși, mai spune șeful liberalilor.

Sunt conectate la serverele ANAF peste 85.000 de case de marcat cu transmitere digitală. Programul e-facturare, cu care se vor digitaliza toate facturile, este un program în curs de derulare”, a adăugat Orban.

Sursa citată a reamintit faptul că el a propus pe altcineva pentru portofoliul de la Finanțe, dar Nazare a fost numele înaintat de Cîțu.

Nu există niciun motiv serios pentru a susține această remaniere. Această discuție ar fi trebuit să fie făcută în PNL și în coaliție și sunt niște pași procedurali care ar fi trebuit urmați. Aș vrea să cred că nu e o răzbunare, deși mi-e foarte greu”, a conchis Ludovic Orban.

Florin Cîțu l-a remaniat pe ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare. Decretul a fost semnat de președintele Klaus Iohannis.