Ludovic Orban a declarat, miercuri, că în cazul în care combustibilii fosili vor fi considerați neutilizabili în urma Green Deal, atunci România riscă să piardă 40% producția energetică. Premierul a mai precizat că gândirea care trebuie adoptată trebuie să fie pe termen "nu foarte lung".

„În ceea ce privește Green Deal sigur că stabilirea obiectivelor extrem de ambițioase la nivel european și anume de a realzia o reducere a emisiilor de dioxid de carbon de 55% până în 2030 și de a asigura neutralitate până în 2050 va asigura niște efecte asupra tuturor domeniilor economiei în care practic sunt industrii care generează emisii de dioxid de carbon ș iacii va trebui să încercăm să obținem resurse pentru a putea să ne atingem obiectivele pentru că cel puțin în domeniul energetic există riscul să pierdem până la 40% din capacitatea de producere, dacă ei vor considera combustibili fosili ca neutilizabili”, a declarat premierul Ludovic Orban, miercuri, în cadrul unei dezbateri pe tema strategiei de absorbție a fondurilor europene.

România nu are reprezentanți la Forumul de la Davos. Explicația lui Ludovic Orban: Am aflat târziu

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ

Premierul Ludovic Orban a explicat, marți, pentru MEDIAFAX, că România nu are reprezentanți la Forumul Economic de la Davos, fiindcă invitațiile au fost trimise înainte de preluarea guvernării de către PNL. El a zis că „am aflat târziu și nu am putut parcurge procedurile”.

Read more

Premierul a subliniat că până în 2030, trebuie găsite soluții de a produce energie car să diminueze emisiile de gaze cu efect de seră.

„Oricum cărbunele este condamant ca și resursă energetică iar aici gândirea pe care trebuie să o avem trebuie să o avem pe termen nu foarte lung, aproximativ orizontul 2030, să găsim soluții de producere a energiei care să diminueze emisiile de gaze care generează efectul de seră”, a conshis premierul.

În cadrul deplasării premierului la Bruxelles, acesta a avut discuții cu oficiali ai UE, pe subiectul Pactului Ecologic European și a exprimat punctul de vedere la fondul de tranziție justă, care trebuie să fie un suport pentru statele membre. Premierul a subliniat importanța investițiilor în retehnologizarea companiilor și de asemenea, introducerea regiunii Valea Jiului în obiectivele Pactului Verde.