Ludovic Orban, despre posibilitatea de a fi propus din nou premier: Nu am exprimat această intenţie

Sursa: Mediafax Foto

Ludovic Orban a declarat marţi că nu şi-a exprimat intenţia de a fi propus din nou premier. „Mi-am depus mandatul şi nu am exprimat această intenţie”, a spus el.

Ludovic Orban a spus că în PNL au fost evaluate mai multe propuneri pentru postul de premier.

„Am evaluat mai multe variante posibile, când vom lua o decizie evident şi împreună cu preşedintele Klaus Iohannis va fi anunţată această propunere. Evident că această propunere trebuie testată cu partenerii cu care formăm majoritatea”, a spus Orban.

Acesta a fost întrebat de jurnalişti dacă el poate fi propunerea de premier în acest moment. „În aceste condiţii, am spus foarte clar, mi-am depus mandatul şi nu am exprimat această intenţie”, a răspuns Orban.

Liderul PNL este convins că după negocieri se va ajunge la o formulă de Guvern.

„Evident sunt parteneri cei de la USR PLUS, cei de la UDMR. (…) Eu cred că formaţiunile politice posibil partenere înţeleg situaţia României şi sunt convins că după negocieri se va ajunge la o formulă stabilă de Guvern, la o formulă care să poată să pună în practică programul de guvernare bazat, evident, pe planul naţional de dezvoltare pe care noi l-am prezentat”, a mai spus Ludovic Orban.

Orban a anunţat luni seara că a decis să îşi depună mandatul de premier. „Am luat decizia astăzi să-mi depun mandatul de prim-ministru. Decizia are un obiectiv foarte precis- odată exprimată decizia cetăţenilor trebuie demarate negocierile pentru un nou guvern”, a spus Ludovic Orban.