• Ludovic Orban susţine că modul în care s-a desfăşurat Congresul PNL reprezintă un pericol pentru democraţia românească.
  • Fostul președinte al PNL a vorbit și despre amenințări, presiuni și utilizarea puterii de stat în scopuri politice

Ludovic Orban a spus, într-o scurtă declaraţie de presă făcută luni, că nu este înfrânt: „sunt pe câmpul de luptă şi voi continua să lupt pentru libertate, democraţie”.

Orban a adăugat că Florin Cîţu nu înţelege un lucru, „chiar dacă a ajuns cum a ajuns preşedintele PNL. Mie mi-ar fi ruşine să ajung preşedinte al Partidului Naţional Liberal aşa cum a ajuns el. Nu înţelege un lucru: că nu va mai fi prim-ministru sau dacă va rămâne prim-ministru va rămâne numai din mila PSD. Iar să rămâi prim-ministru din mila PSD înseamnă să îţi baţi joc de tot simpatizanţii PNL, care din ce în ce mai puţin cred în Florin Cîţu. (…) E un om care practic a devenit pentru un număr uriaş de cetăţeni o persona non grata”.

„Sâmbătă şi duminică am asistat la cele mai grave încălcări ale normelor democratice săvârşite vreodată în interiorul unui partid politic în ultimii 31 de ani… Un aşa zis Congres in care a fost încălcat flagrant dreptul de a alege liber”, a spus Ludovic Orban.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Presiuni, amenințări și regimuri totalitare

Fostul preşedinte al PNL a mai vorbit despre presiuni, ameninţări, regimuri totalitare, atacuri mârşave şi utilizarea puterii de stat în scopuri electorale.

„Parcă sunt desprinse din apanajele aparatelor totalitare”, a punctat Ludovic Orban.

Liderul liberal susţine că imaginea PNL a fost distrusă în urma congresului din weekend.

„Planificatorii acestei lovituri de partid care au orchestrat cea mai puternică lovitură aplicată democraţiei, şi-au bătut joc de istoria glorioasă a PNL şi au transformat PNL în ceva ce nu a fost niciodată, coborând-ul la cele mai joase cote de popularitate şi distrugând imaginea PNL”, a adăugat Orban.

Ludovic Orban a mai spus că metodele utilizate în timpul Congresului PNL ar putea fi folosite şi în timpul alegerilor.

„Nu cumva ei sunt un pericol pentru democraţia românească dacă au fost în stare să-şi ameninţe colegii, să-şi umilească partenerii”, s-a întrebat fostul preşedinte al PNL.