• Economia a răspuns bine la programul economic liberal”, a spus Ludovic Orban
  • În anul 2020, comparativ cu anul 2019, produsul intern brut s-a redus cu 3,9%
  • „Creșterea economiei în trimestrul patru din 2020 cu 5,3% reprezintă o performanță fantastică” a scris și Cîțu pe Facebook

Ludovic Orban afirmă, printr-o postare pe Facebook, că „economia a răspuns bine la programul economic liberal adoptat anul trecut”. Nu doar el. Ci și Cîțu susține această afirmație prin altă postare pe pagina personală.

„Economia a răspuns bine la programul economic liberal adoptat anul trecut. În ultimul trimestru, economia României a crescut cu 5,3% față de trimestru anterior, cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană. În august, după apariția datelor privind evoluția economică din trimestrul II, care arătau o scădere de 12,3%, am afirmat că economia României va avea una dintre cele mai mici contracții economice la finalul anului, de 3,8%”, scrie pe Facebook Ludovic Orban.

Conform fostului premier, chiar și în condițiile în care Comisia Europeană anticipa pentru 2020 o scădere economică de 6%, datele INS confirmă prognoza Guvernului pe care l-a condus și estimează o contracție economică apropiată la finalul anului de 3,9%.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”
XXX FĂRĂ NECUNOSCUTE

„Iar datele pentru ultimul trimestru plasează economia României printre cele mai performante economii din Uniunea Europeană în timp ce alte economii europene importante au continuat să înregistreze scăderi economice însemnate. Comparația cu ultimul trimestru din 2019 arată o contracție economică în Spania cu 9,1%, Austria cu 7,8%, Italia cu 6,6%, Franța cu 5%, Germania cu 3,9% în timp ce în România scăderea economică a fost limitată la 1,5%. Planul Național de Investiții și Relansare Economică adoptat și implementat anul trecut, care a însemnat cel mai mare pachet de sprijin pentru economie, în valoare de aproape 7% din PIB, a produs rezultatele așteptate. Am redus declinul economic provocat de criza mondială și am creat condițiile pentru relansarea economiei românești care a crescut în ultimul trimestru cu 5,3%. Atunci când Guvernul este un partener pentru mediul de afaceri, iată, economia răspunde pozitiv și are încredere în perspectivele de dezvoltare ale României”, conchide Orban.

În anul 2020, comparativ cu anul 2019, produsul intern brut s-a redus cu 3,9%, deși în trimestrul IV 2020 a fost, în termeni reali, mai mare cu 5,3% comparativ cu trimestrul anterior al anului trecut, a anunțat marți dimineață Institutul Național de Statistică (INS).

„Creșterea economiei în trimestrul patru din 2020 cu 5,3% reprezintă o performanță fantastică, iar faptul că în 2020 economia s-a contractat cu doar 3,9% înseamnă că au fost luate cele mai bune măsuri”, afirmă premierul Florin Cîțu, fost ministru al Finanțelor: „Am spulberat toate estimările apocaliptice”.