• Ungaria nu va sprijini planul Uniunii Europene de a oferi Ucrainei asistenţă financiară pentru bugetul de anul viitor, a declarat de premierul Viktor Orban.
  • Orban a spus că, deşi Ungaria condamnă agresiunea Rusiei şi sprijină poporul ucrainean, nu este dispusă să pună interesele Ucrainei înaintea celor ale propriei ţări.
  • Orban a explicat că Ungaria ar fi dispusă să ofere Ucrainei 60-70 de miliarde de forinţi (152-178 de milioane de dolari) din bugetul său în condiţii bilaterale.

Ungaria nu va sprijini planul Uniunii Europene de a oferi Ucrainei asistenţă financiară pentru bugetul de anul viitor, a declarat de premierul Viktor Orban, vorbind la o conferinţă la Budapesta.

Orban a spus că, deşi Ungaria condamnă agresiunea Rusiei şi sprijină poporul ucrainean, nu este dispusă să pună interesele Ucrainei înaintea celor ale propriei ţări.

Ca alternativă la planul de ajutor al UE, Orban le-a recomandat celor 27 de membri ai Uniunii să stabilească cât sunt dispuşi să ofere Ucrainei şi să distribuie suma într-un mod „proporţional şi echitabil” între ei, fără a contracta împrumuturi comune.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Orban a explicat că Ungaria ar fi dispusă să ofere Ucrainei 60-70 de miliarde de forinţi (152-178 de milioane de dolari) din bugetul său în condiţii bilaterale.

O sumă care, potrivit lui Orban, nu ar dăuna fundamental intereselor naţionale ale Ungariei.