• Alexia, elevă: Îmi plăcea să joc volei, dar acum este mult mai greu
  • Sorina, profesor: Învăţau să lucreze în echipă, dar se şi remarcau ca lideri
  • Psiholog: Sportul de echipă înseamnă competitivitate şi colaborare

Sport on, intercațiune off! De când cu virusul, și educația fizică se face pe Zoom, din fața laptopului. Iar asta e rău și pentru corp și pentru suflet.

Alexia, o elevă de clasa a cincea din București, nu este deloc fericită: „Îmi este foarte dor să mă joc cu colegii mei, să ne jucăm joculeţele în curtea şcolii şi să fac sportul afară. Îmi plăcea mult voleiul pentru că mă relaxa foarte mult”.

Sorina Moise predă educaţie fizică la o școală din București și îi dă dreptate Alexiei. Orele de sport la laptop sunt o păcăleală, de fapt. Sporturile de echipă pierdute din cauza coronvirusului au efecte grave.

Recomandări

ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
TRUMP AMENINȚĂ PANAMA
FRANȚA ȚINE DOLIU

„Lucrează exerciţii, dar exerciţiile sunt doar pentru dezvoltarea musculară. Sportul de echipă îi ajuta foarte mult să înveţe să lucreze în echipă, să mai lase de la ei, să se remarce ca lideri”, a spus Sorina Moise, profesoară de sport, la Aleph News.

Psiholog la organizația Salvați Copiii, Mihaela Dinu, îndeamnă profesorul român de educație fizică să nu facă ore de sport doar pe Zoom.

„Antrenamentele acestea se pot face în grupuri foarte mici deci pot menţine din când în când, probabil cu o frecvenţă mai scăzută, aceste întâlniri şi cu măsuri de protecţie”, a spus Mihaela Dinu, psiholog Salvaţi Copiii.