• Vlad Voiculescu a anunțat creșterea alocației pentru hrana pacienților
  • Plafonul minim a fost ridicat la minimum 16 lei/zi
  • Alocația din prezent este între 5 și 20 de lei

Pacienții din spitale vor avea o alocație de hrană mai mare, anunță Ministrul Sănătății. Nivelul minim al alocației de hrană va fi de 16 lei pe zi, în timp ce plafonul maximal va fi eliminat. Actuala grilă e între 5 lei și 20 de lei, sumă stabilită în 2008. Vlad Voiculescu a reacționat după apariția unei informații dezbătute la Aleph News, conform căreia un pacient primește hrană în valoare de 10 lei pe zi, mult prea puțin pentru nevoile unui om bolnav.

Eu m-am bucurat că Vlad Voiculescu a reacționat la o știre apărută pe Aleph News și a încercat o schimbare, așa timidă, cum este ea. Eu lucrez cu lehuze și gravide. Imaginați-vă cât ar reprezenta această hrană pentru o pacientă de acest gen. E bine, noi așteptăm foarte multe de la domnul ministru, să sperăm că se concretizează“, spune Mădălina Ciuhodaru, medic obstetrician ginecolog.

Bugetul pe anul acesta primit de Ministerul Sănătății este de 53 de miliarde de lei.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Nu e prima problemă care se rezolvă pe tăcute de către autorități. Celebra groapă din carosabil de la Podul Constanța a fost în sfârșit astupată. E doar o plombă, dar îi scutește pe șoferi de drumuri către service.