• Preşedintele american Joe Biden consideră Pakistanul ca fiind cea mai periculoasă ţară din lume.
  • Nimeni nu a verificat capacităţile nucleare ale pakistanezilor, în opinia lui Biden.
  • Ministrul de externe Bilawal Bhutto-Zardari s-a arătat surprins de declaraţia preşedintelui american şi l-a convocat pe principalul diplomat al SUA în teritoriu pentru clarificări.

Preşedintele american Joe Biden consideră Pakistanul ca fiind cea mai periculoasă ţară din lume. Nimeni nu a verificat capacităţile nucleare ale pakistanezilor, în opinia lui Biden. Ministrul de externe Bilawal Bhutto-Zardari s-a arătat surprins de declaraţia preşedintelui american şi l-a convocat pe principalul diplomat al SUA în teritoriu pentru clarificări.

Ministrul de externe al Pakistanului l-a convocat sâmbătă pe ambasadorul Statelor Unite, după ce preşedintele american Joe Biden a pus la îndoială siguranţa programului nuclear al ţării sale.

„Pakistanul este poate una dintre cele mai periculoase naţiuni din lume, deoarece posedă arme nucleare fără nici o verificare”, a declarat Biden. Ministrul de externe Bilawal Bhutto-Zardari s-a arătat surprins de comentarii.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„În ceea ce priveşte problema siguranţei şi securităţii capacităţii nucleare a Pakistanului, îndeplinim toate standardele internaţionale în conformitate cu Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică”, susţine Bhutto-Zardari.

Legăturile dintre Islamabad şi Washington, cândva aliaţi apropiaţi, tocmai au început să se îmbunătăţească după câţiva ani de relaţii îngheţate.

Bhutto-Zardari nu crede că decizia sa de a-l convoca pe ambasadorul american pentru explicaţii va afecta negativ relaţiile cu Statele Unite. Îngrijorări cu privire la programul nuclear al Pakistanului nu au fost ridicate în recenta sa călătorie la Washington, unde a avut întâlniri ample, inclusiv la Departamentul de Stat.