• De la moartea reginei Elisabeta a II-a, Palatul Buckingham a rămas ferm la titlul de „regină consoartă”, în timp ce publicul se obișnuiește cu o nouă eră.
  • Până acum s-a făcut o excepție pentru Camilla, care a acceptat de bunăvoie titlul de regină consoartă în semn de respect față de opinia publică, în urma căsătoriei sale în familia regală în 2005.
  • În ordinul de serviciu pentru funeraliile regretatei regine, luna trecută, cuplul regal a fost înregistrat în procesiune ca „Regele” și „Regina consoartă”.

De la moartea reginei Elisabeta a II-a, Palatul Buckingham a rămas ferm la titlul de „regină consoartă”, în timp ce publicul se obișnuiește cu o nouă eră. Până la momentul încoronării, potrivit The Telegraph, consilierii speră să renunțe discret la „Consort” din titlul reginei Camilla pentru a o alinia la generațiile de secole de soții regale dinaintea ei.

Fostele consoarte din istoria modernă, inclusiv regina mamă, au fost numite prin titlul mai simplu de regină plus numele lor de botez: Regina Elisabeta, Regina Maria și Regina Alexandra. Până acum s-a făcut o excepție pentru Camilla, care a acceptat de bunăvoie titlul de regină consoartă în semn de respect față de opinia publică, în urma căsătoriei sale în familia regală în 2005.

Cei din jurul regelui și al reginei consort sunt deja „foarte relaxați” cu privire la faptul că publicul și presa aleg să ignore titlul oficial ales de ei în favoarea simplă „Regina Camilla”, a declarat o sursă. În lunile următoare, se preconizează că aceștia vor citi apetitul publicului pentru ca „Regina Camilla” să fie adoptat în mod oficial la timp pentru încoronare.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În mod tradițional, ordinele de serviciu pentru încoronare ar trebui să se refere la „Majestățile Lor Regele Charles al III-lea și Regina Camilla”, în conformitate cu cele care includ ceremonia din 1937 pentru bunicii regelui. Tânărul Prinț Charles a fost deosebit de apropiat de bunica sa de-a lungul vieții și se înțelege că speră ca soția sa să beneficieze de același respect în ochii publicului.

Titlu stabilit de regina Elisabeta

O sursă a declarat că aceasta va continua să folosească titlul în comunicările sale oficiale, care în prezent include Circulara Curții, toate mesajele scrise și notele operaționale despre angajamentele sale. În ordinul de serviciu pentru funeraliile regretatei regine, luna trecută, cuplul regal a fost înregistrat în procesiune ca „Regele” și „Regina consoartă”.

Titlul a fost stabilit de regina Elisabeta a II-a în luna februarie, când, într-un mesaj cu ocazia celei de-a 70-a aniversări a propriei sale aderări, și-a exprimat sprijinul pentru nora sa.

„La împlinirea timpului, când fiul meu Charles va deveni rege, știu că îi veți acorda lui și soției sale Camilla același sprijin pe care mi l-ați acordat mie și este dorința mea sinceră ca, atunci când va veni acel moment, Camilla să fie cunoscută sub numele de regină consort, deoarece își continuă propriul serviciu loial”, a spus ea.

La vremea respectivă, admiratorii ei au sperat că palatul și națiunea vor trece direct la „Regina Camilla”, corect din punct de vedere tehnic, atunci când va veni momentul. În schimb, vorbind a doua zi după moartea mamei sale, regele a declarat în fața unui public de televiziune: „Mă bazez pe ajutorul iubitor al scumpei mele soții, Camilla. În semn de recunoaștere a propriului serviciu public loial pe care l-a făcut de la căsătoria noastră, în urmă cu 17 ani, ea devine regina mea consort”.