• Temerile privind un schimb de focuri au fost ridicate după ce o înregistrare video dramatică a arătat cum cumpărătorii fug dintr-un mall din Paris după ce ar fi auzit focuri de armă.
  • Rapoartele de la BFMTV spun că surse din poliție i-au informat că un bărbat a căzut de la cinci etaje în jos, ceea ce ar fi putut declanșa panica în centrul comercial.
  • Parisul s-a confruntat cu o serie de atacuri teroriste în ultimii ani, ceea ce duce la un potențial de panică atunci când are loc un incident suspect.

Temerile privind un schimb de focuri au fost ridicate după ce o înregistrare video dramatică a arătat cum cumpărătorii fug dintr-un mall din Paris după ce ar fi auzit focuri de armă. O operațiune a poliției ca răspuns la acest incident este în curs de desfășurare, iar rapoartele locale din zonă indică faptul că autoritățile investighează posibilitatea unei sinucideri.

Rapoartele de la BFMTV spun că surse din poliție i-au informat că un bărbat a căzut de la cinci etaje în jos, ceea ce ar fi putut declanșa panica în centrul comercial. Poliția franceză a respins între timp informațiile potrivit cărora s-ar fi auzit focuri de armă în Westfield Les 4 Temps din La Défense, în vestul Parisului. Poliția a declarat public că un incident” a declanșat o avalanșă de oameni care încercau să părăsească zona.

Ministrul guvernului, Gérald Darmanin, a declarat: O operațiune a poliției are loc în La Défense. I-am cerut prefectului de poliție să meargă acolo”. În cursul zilei de astăzi, poliția a avertizat oamenii să evite zona și a declarat că ofițerii sunt la fața locului și securizează locul”.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Drumurile din apropiere și părți din liniile de metrou au fost închise pentru scurt timp. Popularul centru comercial a văzut peste 40 de milioane de oameni care au trecut prin ușile sale numai în 2019. Parisul s-a confruntat cu o serie de atacuri teroriste în ultimii ani, ceea ce duce la un potențial de panică atunci când are loc un incident suspect.

Panica a fost provocată în 2020, când un avion de vânătoare a survolat orașul și a provocat un boom sonic. Jucătorii de tenis care jucau la French Open au fost, de asemenea, văzuți reacționând la bubuitura alarmantă, în timp ce oamenii încercau să înțeleagă ce se întâmplă.

Un purtător de cuvânt al Forțelor Aeriene Franceze a declarat la momentul respectiv: Un Rafale a decolat de la baza Saint-Dizer pentru a răspunde la pierderea contactului radio cu o altă aeronavă. Misiunea sa a fost de a însoți aeronava și de a se asigura că totul este în regulă. Rafale a provocat o bubuitură supersonică în estul Parisului.”