• Nu putem fi judecători care doar neagă, resping și exclud”, a spus Papa Francisc.
  • În Biserica Catolică, o binecuvântare este o rugăciune sau o rugăminte prin care se cere ca Dumnezeu să privească favorabil persoana.
  • Papa a spus că Biserica înțelege căsătoria ca fiind o uniune exclusivă, stabilă și indisolubilă între un bărbat și o femeie”.

Papa Francisc a sugerat că ar fi deschis ca Biserica Catolică să binecuvânteze cuplurile homosexuale. Răspunzând unui grup de cardinali care i-au cerut claritate pe această temă, el a spus că orice cerere de binecuvântare ar trebui tratată cu caritate pastorală”, relatează BBC.

Nu putem fi judecători care doar neagă, resping și exclud”, a spus el. Cu toate acestea, el a adăugat că Biserica consideră în continuare că relațiile între persoane de același sex sunt în mod obiectiv păcătoase” și că nu va recunoaște căsătoria între persoane de același sex.

Solicitarea a fost una dintre numeroasele cereri trimise Papei înainte de o adunare globală de câteva săptămâni pentru a discuta despre viitorul Bisericii, care va începe miercuri la Vatican. În Biserica Catolică, o binecuvântare este o rugăciune sau o rugăminte, de obicei rostită de un preot, prin care se cere ca Dumnezeu să privească favorabil persoana sau persoanele care sunt binecuvântate.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
MENIU A LA GREC
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT

Episcopii din mai multe țări, printre care Belgia și Germania, au început să permită preoților să binecuvânteze cuplurile de același sex, însă poziția autorităților bisericești a rămas neclară. Deși pare o schimbare semnificativă de ton, trebuie amintit că, nu mai departe de primăvara anului 2021, același papă a aprobat un decret al biroului doctrinar al Vaticanului care interzicea preoților să binecuvânteze uniunile între persoane de același sex.

Atunci, s-a subliniat faptul că astfel de parteneriate sunt păcătoase și, ca atare, nu pot fi binecuvântate. La începutul acestui an, când Papa Francisc a vorbit despre faptul că homosexualitatea nu este o crimă, a vorbit totuși despre ea ca fiind un păcat.

Papa a spus că Biserica înțelege căsătoria ca fiind o uniune exclusivă, stabilă și indisolubilă între un bărbat și o femeie” și ar trebui să evite orice tip de rit sau sacramental care ar putea contrazice această convingere”.

Citește și