• În intervalul 25 septembrie – 01 octombrie 2023 au fost înregistrate 13.165 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2.
  • 80% dintre pacienții care se prezintă cu infecție cu SARS – CoV – 2 la camerele de gardă merg acasă.
  • Aceștia sunt monitorizați de medicul de familie sau medicul pediatru.

România este pe primul loc în Europa și pe locul 3 în lume la cazurile de infectare, în noul val de COVID, conform lui Costel Atanasiu, virusolog român stabilit în SUA. Analiza a fost realizată în funcție de situația infectărilor din ultimele șapte zile. Astăzi, raportul ne arată că în intervalul 25 septembrie – 01 octombrie 2023 au fost înregistrate 13.165 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2.

„Cred că acum am ajuns în faza în care numărul de cazuri a început să scadă. (…) Numărul de cazuri înregistrate săptămâna trecută față de situația de acum două săptămâni este mai mic cu 12%. În săptămâna 18-24 septembrie am avut 14.800 de cazuri, în această săptămână care tocmai s-a încheiat am avut 13.100. (…) E clar că am intrat pe trendul descrescător”, a declarat Alexandru Rafila.

„Eu nu cred că ar trebui să ne îngrijoreze. Vorbim de o creștere care a fost constantă în ultimele 4-5 săptămâni. Din fericire, cele mai multe sunt cazuri ușoare. 80% dintre pacienții care se prezintă cu infecție cu SARS – CoV – 2 la camerele de gardă merg acasă și sunt monitorizați de medicul de familie sau medicul pediatru, dacă e vorba de copii. Doar 20% se internează și nu pentru că ar fi neapărat formele severe. Acele cazuri grave despre care auzeam la început de pandemie sunt extrem de rare”, a explicat Adrian Marinescu, medic infecționist și directorul medical al Institutului Matei Balș.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN
WHATSAPP INTRODUCE NOI FUNCȚII
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA

Citește și