• Fostul președinte american este acuzat că și-a supraestimat activele și a păcălit astfel băncile și companiile de asigurare.
  • Peste un miliard de dolari ar fi obținut astfel în mod fraudulos.
  • Procesul este programat să dureze până în decembrie.

Donald Trump consideră că procesul civil în care este acuzat de fraudă fiscală este motivat politic. Procurorul cere ca politicianul să fie amendat cu 250 de milioane de dolari și să nu mai poată face afaceri în New York.

Fostul președinte american este acuzat că și-a supraestimat activele și a păcălit astfel băncile și companiile de asigurare. Peste un miliard de dolari ar fi obținut astfel în mod fraudulos.

„Mi-ar plăcea să fiu în campanie în loc să fac asta pentru că am construit o companie grozavă. Acesta este un lucru pe care oamenii îl văd încă din 2011. Iar astăzi este mult mai mare și mult mai bună și chiar mult mai lichidă. Au fost investiți 258 de milioane de dolari pentru un proiect imobiliar. Sunt o mulțime de bani. Asta a fost în 2011. Astăzi, este mult mai mult decât atât. Mult, mult mai mult. Am construit o companie grozavă și am făcut lucruri grozave pentru New York, iar ei ar trebui să respecte asta”, a declarat fostul președinte.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER

Donald Trump se declară nevinovat, ca de altfel în toate cele patru dosare în care este acuzat. Procesul este programat să dureze până în decembrie, iar pe lista martorilor sunt peste 150 de persoane.

„În ceea ce privește juriul, acum este mult mai diferit. Trebuie să vă spun că acum 20 de minute aveam de gând să ieșim și să ne plângem că în această țară ai dreptul la un juriu. Dar noi apreciem foarte mult decizia de astăzi a judecătorului și declarația sa de astăzi cu privire la termenul de prescripție, care este un lucru foarte important”, a explicat Donald Trump.

Citește și: