• 158 de milioane de nopți au fost rezervate în trimestrul doi din 2023.
  • Destinațiile preferate sunt Coasta de Azur și Insulele Canare.
  • Turismul a revenit la cifrele de dinainte de pandemie și chiar le-a depășit.

Turismul a revenit la cifrele de dinainte de pandemie și chiar le-a depășit. Eurostat constată că în UE, platformele de rezervări online câștigă teren: 153 de milioane de nopți au fost rezervate prin intermediul Airbnb și a platformelor similare în trimestrul doi al acestui an, o creștere de 15% față de aceiași perioada a anului 2022

Turismul pe platforme continuă să depășească nivelurile de dinaintea pandemiei și să stabilească noi valori record lunare: în aprilie, 46,7 milioane de nopți au fost petrecute în cazări rezervate prin intermediul platformelor online, ceea ce indică o creștere de 19,5% în comparație cu aprilie 2022. În mai, acest număr a crescut la 47,6 milioane de nopți (+22,6% față de mai 2022), iar în iunie la 58,7 milioane (+8,4% față de iunie 2022).

Destinațiile alpine de iarnă au fost populare în primul trimestru al anului 2023. În timp ce destinațiile tradiționale de vacanță de coastă rămân populare pe tot parcursul anului, alte regiuni cu o sezonalitate mai pronunțată apar în top 20 în lunile de iarnă din 2023.

Recomandări

CUM TE ADRESEZI TINERILOR
GOOGLE ȘI HARVARD FAC ECHIPĂ
SIRI PRIMEȘTE UPGRADE
HALEP JOACĂ LA PARIS
FACI MAMOGRAFIE CU A.I.
1.700 DE UCRAINENI SUNT EVACUAȚI DIN HARKOV

Care au fost cele mai căutate destinații

Cele mai populare regiuni pentru cazările de închiriat pe termen scurt rezervate prin intermediul platformelor online în primul trimestru al anului 2023 au fost Rhône-Alpes din Franța (5,2 milioane de nopți) și regiunile spaniole Canarias (5,0 milioane) și Andalucía (4,3 milioane). Regiunile dependente de turismul de iarnă, precum Tirol din Austria (1,9 milioane), au apărut, de asemenea, în fruntea listei.
În topul primelor 20 de regiuni, Franța și Spania au avut cinci regiuni, Italia și Portugalia trei, Austria două, în timp ce Polonia și Ungaria au avut câte una.

Citește și: