• Încasările anuale din turism depășesc un trilion și jumătate de dolari.
  • Europa și regiunea Asia-Pacific consemnează creșteri anuale ale numărului de turiști.
  • WTD subliniază importanța educației și formării în industria turistică.

În fiecare an, pe 27 septembrie sărbătorești Ziua Mondială a Turismului, această zi are drept scop să evidențieze contribuția turismului la dezvoltarea economică, promovarea înțelegerii interculturale și conservarea patrimoniului cultural și natural, scrie UNWTO.

Ziua Mondială a Turismului adoptă o nouă temă pentru a aborda provocările și oportunitățile actuale la nivel mondial în sectorul turismului. Tema pentru 2023 este „Turismul și investițiile ecologice”, subliniind importanța tot mai mare a practicilor turistice responsabile din punct de vedere ecologic.

Investițiile verzi în turism vizează reducerea la minimum a amprentei ecologice a industriei, promovarea călătoriilor durabile și protejarea patrimoniului natural și cultural. Această temă evidențiază rolul turismului în promovarea unui viitor mai verde și mai durabil pentru planeta noastră.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK
BRITANICII CAUTĂ PROFESORI ÎN ROMÂNIA

Florin Ionescu: Mulți turiști aleg Bora Bora sau Chile

Florin Ionescu, consultant în turism, spune că: „ Cele mai cerute circuite turistice sunt în destinațiile paradisiatice precum Bora Bora, Polinezia Franceză, Chile ba chiar și Japonia și Coreea de Sud.”

„La începutul lui 2024, mulți turiști au ales destinații precum Egipt și Tunisia datorită încărcăturii istorice, dar și relaxarea pe plaje și oferte all sau ultra all inclusive”, a adăugat Florin Ionescu.

Citește și: