• Coreea de Nord a decis să-l expulzeze pe soldatul american Travis King, despre care spune că a recunoscut intruziunea ilegală în țară.
  • King a intrat în Coreea de Nord pe 18 iulie, în timpul unui tur civil al zonei comune de securitate de la granița puternic fortificată dintre Coreea de Sud și cea de Nord.
  • Soldatul „își dorește refugiu în Coreea de Nord sau în altă parte din cauza maltratării și discriminării rasiale în cadrul armatei”.

UPDATE

Soldatul Travis King din armata americană a fost readus în custodie americană, a declarat miercuri un oficial american, la câteva săptămâni după ce a trecut în Coreea de Nord.

Vestea a venit după ce presa de stat nord-coreeană KCNA a scris miercuri că statul secret a decis „să-l expulzeze” pe King, care a intrat pe teritoriul său în timpul unui turneu în zona de securitate comună dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud în luna iulie.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Coreea de Nord a decis să-l expulzeze pe soldatul american Travis King, despre care spune că a recunoscut intruziunea ilegală în țară și că a fost „deziluzionat de societatea inegală din SUA”, a declarat miercuri presa de stat KCNA, conform Reuters.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
MENIU A LA GREC
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT

KCNA a publicat rezultatele finale ale unei investigații privind trecerea frontierei după ce a declarat în concluziile sale intermediare că soldatul „își dorește refugiu în Coreea de Nord sau în altă parte din cauza maltratării și discriminării rasiale în cadrul armatei”.

Autoritățile nu au precizat cum, când și unde va fi expulzat Travis King. Departamentul de Stat al SUA și Casa Albă nu au putut fi contactate imediat pentru comentarii.

King, un soldat al armatei americane, a intrat în Coreea de Nord pe 18 iulie, în timpul unui tur civil al zonei comune de securitate de la granița puternic fortificată dintre Coreea de Sud și cea de Nord.

Au existat mai multe încercări ale soldaților americani staționați în Coreea de Sud de a dezerta în Coreea de Nord, dar expulzarea lui King a venit relativ rapid în comparație cu alții care au petrecut ani de zile înainte de a fi eliberați din Coreea de Nord.

Citește și: