• Guvernul și-a asumat răspunderea pe măsurile fiscale. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat în Parlament că „s-a terminat cu șmecheria”.
  • Guvernul a publicat forma finală a pachetului de măsuri fiscal pentru care își asumă răspunderea în Parlament.
  • Unul dintre amendamentele propuse de către Parlament este taxarea băncilor cu 2%. În varianta Guvernului, se introducea un impozit de 1% pe cifra de afaceri.

Marcel Ciolacu și-a asumat răspunderea în Parlament pe proiectul privind noile măsuri fiscal-bugetare, un proiect intens criticat de mediul de afaceri. Avem impozit pe cifra de afaceri, impozit suplimentar de 2% pentru instituțiile de credit, plus eliminarea unor facilități pentru angajații din IT şi construcții.

Mirabela Miron, antreprenor, spune că măsurile luate peste noapte și lipsa de credibilitate o fac să nu vadă în Guvernul României un partener.

Mirabela Miron: „Modificările care limitează și impozitează agresiv IMM-urile vor avea mare impact asupra afacerilor mici.” 

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

„Considerăm că rezultate nu se vor vedea începând cu 1 octombrie, ci le vom resimți din februarie sau martie în momentul în care economia le va integra așa cum cum trebuie”, spune Mirabela Miron.

Președinta organizației femeilor antreprenor din România spune că toate aceste măsuri se vor răsfrânge, în final, asupra persoanei fizice.

„Sunt măsuri care vin cumva și pe pe un cadru instabil în ceea ce privește absorbția fondurilor europene. Nu știu dacă impozitarea excesivă și constrângerile din ordonanță vor avea efectul scontat”, a spus Mirabela Miron, la Aleph News.

Citește și: