• Mai multe tuneluri din Al Doilea Război Mondial, cu o lungime de un kilometru, vor fi transformate într-o experiență captivantă.
  • Tunelurile au fost protejate cândva de Legea privind secretele oficiale din Marea Britanie.
  • Tunelurile Kingsway Exchange au fost construite în anii 1940 pentru a-i adăposti pe londonezi de bombardamentele Blitz.

Au fost dezvăluite planurile pentru ceea ce promite să fie cea mai spectaculoasă atracție turistică subterană din Londra. Mai multe tuneluri din Al Doilea Război Mondial, cu o lungime de un kilometru, vor fi transformate într-o experiență captivantă. Valoarea: 268 de milioane de dolari.

Tunelurile au fost protejate cândva de Legea privind secretele oficiale din Marea Britanie. Fostele tuneluri de spionaj vor fi reamenajate de o echipă care include arhitecții din spatele Gardens by the Bay din Singapore și Battersea Power Station din Londra – dacă vor obține aprobarea de planificare în această toamnă, scrie CNN.

Tunelurile Kingsway Exchange, aflate la aproximativ 40 de metri sub stația de metrou Chancery Lane din High Holborn, au fost construite în anii 1940 pentru a-i adăposti pe londonezi de bombardamentele Blitz din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
CORVINUL A CÂȘTIGAT CUPA ROMÂNIEI
PROBLEME ÎN PARADIS?
E GENUL MEU
XI ȘI PUTIN DUC UN RĂZBOI PT. PACE
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL

Atunci a fost ultima dată când au fost deschise publicului larg. Următorul lor rol în timpul războiului a fost acela de sediu al Departamentului de Operațiuni Speciale ultrasecrete al Marii Britanii, o ramură a MI6 și sursa de inspirație în viața reală pentru Q Branch a lui James Bond.

Citește și: