• Moscova și-a dat seama că are nevoie de drone explozibile care să coste puțin.
  • Rusia va produce aproximativ 6.000 de drone pe parcursul următorilor ani.
  • Dacă Rusia reușete să producă drone low cost, ar putea apărea probleme pentru forțele Ucrainei.

Ucraina are o nouă strategie pentru a neutraliza Crimeea deoarece reprezintă un punct cheie pentru Rusia, fiind o zonă care este folosită drept centru de aprovizionare pentru forțele rusești care se opun contraofensivei. Este vorba despre creșterea cererii de drone din Occident care sunt mai puternice în comparație cu dronele pe care le are Rusia și care sunt produse în Iran.

Moscova și-a dat seama că are nevoie de drone explozibile care să coste puțin. În mijlocul anului 2022, Moscova a început să importe drone din Iran pentru a distruge infrastructura Ucrainei. Expertul CNA, Samuel Bendett, a estimat prețul dronelor Shahed la sub 50.000$ fiecare ceea ce a fost o variantă de preț bună pentru Rusia.

Rusia va produce aproximativ 6.000 de drone pe parcursul următorilor ani, totuși în acest moment lucrurile se pot schimba, iar o mișcare neprevăzută din partea Rusiei ar putea schimba jocul.

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

Apelul sefului de stat al Ucrainei pentru a se impune mai multe sancțiuni pentru producerea dronelor în Rusia, dar și controale stricte pe exportul componentelor. Experții militari au fost de acord pe baza sursei componentelor, care este o problemă pentru industria dronelor din Rusia. Dar dacă Rusia reușete să producă drone low cost, ar putea apărea probleme pentru forțele Ucrainei.

Citește și: