• Papa Francisc consideră că războiul din Ucraina este un nou război mondial și crede că conflictele armate servesc intereselor economice, începând cu cele ale industriei de armament.
  • Francisc a declarat că nimeni nu poate nega faptul că lumea se confruntă în prezent cu un război mondial, întrucât toate marile puteri sunt implicate.
  • Papa a comentat: „Un tehnician mi-a spus că, dacă nu s-ar produce arme timp de un an, problema foametei în lume ar putea fi rezolvată.”

Papa Francisc consideră că războiul din Ucraina, al treilea care izbucnește în puțin peste un secol, este un nou război mondial și crede că conflictele armate servesc intereselor economice, începând cu cele ale industriei de armament.

Într-un interviu acordat Radioteleviziunii publice elvețiene (RTS) cu ocazia celei de-a zecea aniversări a pontificatului său, Francisc a declarat că nimeni nu poate nega faptul că lumea se confruntă în prezent cu un război mondial, întrucât toate marile puteri sunt implicate, iar câmpul de luptă este Ucraina”.

Gândiți-vă că în puțin mai mult de o sută de ani au avut loc trei războaie mondiale: 1914-1918, 1939-1945 și acum acesta, care este un război mondial care abia a început.”

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În ceea ce privește armele, Papa a comentat: Un tehnician mi-a spus că, dacă nu s-ar produce arme timp de un an, problema foametei în lume ar putea fi rezolvată. Piața este cea care a creat războiul (…) Războaiele sunt folosite pentru a testa armamentul”.

În acest sens, el a amintit utilizarea în războiul din Ucraina a unor noi tipuri de drone care sunt testate”.Dacă s-ar testa alte lucruri, în favoarea dezvoltării umane, a educației sau a hranei, ar fi bine, dar atracția pentru bani este cel mai mare dușman al omului, diavolul intră prin buzunar”, a adăugat el.