• El face apel la președintele Ucrainei, Volodimirr Zelenski, să fie deschis la oferte serioase de pace.
  • Președintele rus Vladimir Putin a anunțat vineri anexarea a patru regiuni ucrainene.
  • Referendumurile au fost condamnate de comunitatea internațională.

Papa Francisc și-a reiterat duminică apelul către președintele rus Vladimir Putin de a opri războiul din Ucraina.

Apelul meu se adresează în primul rând președintelui Federației Ruse, implorându-l să oprească această spirală de violență și moarte, inclusiv de dragul propriului său popor, a declarat papa, citat de Vatican News.

De asemenea, el a făcut apel la președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, să fie deschis la propuneri serioase de pace. Îi îndemn pe toți protagoniștii vieții internaționale și pe liderii politici ai națiunilor să facă tot ce este posibil pentru a pune capăt războiului.

Recomandări

RADU MAZĂRE A FOST ELIBERAT CONDIȚIONAT
ZELENSKI MERGE LA MADRID
VARA ÎȘI INTRĂ ÎN DREPTURI
PREMIERĂ ÎN MEDICINĂ
CUM CREȘTEM PRODUCȚIA DE PORUMB
VIVIENNE RENUNȚĂ LA NUMELE DE FAMILIE

Exprimându-și îngrijorarea cu privire la amenințarea nucleară și la escaladarea militară a războiului din Ucraina, el a declarat Deplâng profund situația gravă care a apărut în ultimele zile, cu noi acțiuni contrare principiilor dreptului internațional. Aceasta sporește riscul de escaladare nucleară, dând naștere la temeri privind consecințe incontrolabile și catastrofale la nivel mondial.

De asemenea, este îngrijorător” faptul că unele părți ale Ucrainei devin locuri de suferință și frică de nedescris, a adăugat el. Președintele rus Vladimir Putin a anunțat vineri anexarea a patru regiuni ucrainene.

În perioada 23 – 27 septembrie, regiunile separatiste ucrainene Donețk și Luhansk și părțile controlate de Rusia din Zaporojie și Herson au organizat referendumuri privind aderarea la Rusia.

Referendumurile au fost condamnate de comunitatea internațională, națiunile europene și SUA calificându-le drept o farsă și afirmând că nu vor fi recunoscute.