• Papa Francisc și-a exprimat disponibilitatea de a vizita Ucraina, dar numai cu condiția să poată călători și în Rusia, relatează DPA citată de BTA.
  • El a spus că războiul din Ucraina poate fi încheiat doar prin dialog și inițiative concrete de pace.
  • Papa luase deja în considerare o călătorie similară în cele două țări în vara anului trecut.

Papa Francisc și-a exprimat disponibilitatea de a vizita Ucraina, dar numai cu condiția să poată călători și în Rusia, relatează DPA citată de BTA.

Ori voi merge în ambele locuri, ori în niciunul”, a declarat Papa într-un interviu acordat în ediția de astăzi a ziarului argentinian Nasion. El a spus că războiul din Ucraina poate fi încheiat doar prin dialog și inițiative concrete de pace.

Papa luase deja în considerare o călătorie similară în cele două țări în vara anului trecut. El a mai spus atunci că și-ar dori să viziteze atât Kievul, cât și Moscova. Vaticanul a încercat de mult timp să joace un rol de mediator în conflict, iar în acest context Papa Francisc a menționat în interviul său dorința de a servi pacea”.

Recomandări

FOȘTII ȘEFI SRI AJUNG SUB CONTROL JUDICIAR
UN ROMÂN E ARESTAT DE TRĂDARE
CE VOR PRIMARII ÎN 2024?
DR. HASHEM VREA SĂ FACĂ TRANSPLANT DE CAP
ORBAN ÎL APĂRĂ PE NETANYAHU
DEVII DEPENDENT DE PASTILELE PENTRU SLĂBIT

În interviu, Papa și-a amintit cum i-a întrebat pe liderii ruși dacă ar putea vizita Moscova în a doua zi a invaziei rusești în Ucraina, iar ministrul rus de externe Serghei Lavrov a refuzat oferta, mulțumindu-i.

Războiul mă doare. Asta este tot ce vreau să spun”, a adăugat Papa Francisc în interviu. În aparițiile sale publice, Papa vorbește în mod regulat despre suferința ucrainenilor. Din motive diplomatice, însă, el menționează rareori în mod explicit Rusia atunci când vorbește despre aceasta.