• Tinerii catolici pleacă din Portugalia cu un nou îndemn din partea Papei: Biserica este deschisă tuturor fără excepție.
  • Papa Francisc: Biserica Catolică este deschisă tuturor, inclusiv comunității  LGBTQIA+.
  • Papa Francisc a prezidat duminică o liturghie de Ziua Mondială a Tineretului la Parque Tejo din Lisabona, în timp ce și-a încheiat călătoria de cinci zile în Portugalia.

Papa Francisc a declarat duminică că Biserica Catolică este deschisă tuturor, inclusiv comunității  LGBTQIA+, și că are datoria de a-i însoți pe aceștia pe un drum personal de spiritualitate, dar cu regulile bisericii, scrie Reuters.

Papa Francisc, care s-a adresat reporterilor în avionul care se întorcea la Roma din Portugalia, a mai spus că starea sa de sănătate este bună după operația de hernie abdominală suferită în iunie.

Suveranul Pontif a profitat de primul Festival Mondial al Tineretului Catolic, după pandemie, ca să ceară iertare pentru abuzurile sexuale comise în cadrul bisericii.

Recomandări

AI PRIMAR A.I. AVATAR
HAMAS ATACĂ TEL AVIV
TURBULENȚELE SUNT ÎN CREȘTERE
CHARLES LECREC A CÂȘTIGAT CURSA DE LA MONACO
13 OAMENI MOR ÎN URMA TORNADELOR
SCHOLZ ARE „REGULI CLARE" PENTRU UCRAINA

Papa Francisc a prezidat duminică o liturghie de Ziua Mondială a Tineretului la Parque Tejo din Lisabona, în timp ce și-a încheiat călătoria de cinci zile în Portugalia.

Aproximativ 1,5 milioane de tineri au participat la ceremonie, înfruntând căldura.