• Anunțul marchează prima revenire a festivalului în Asia din 1995.
  • Francisc a împărtășit locația pentru festivalul de anul viitor la finalul ediției de la Lisabona a Zilei Mondiale a Tineretului.
  • Francisc a făcut acest anunț la finalul unei slujbe în fața a aproximativ 1,5 milioane de pelerini.

Papa Francisc a anunțat duminică că următoarea Zi Mondială a Tineretului, marele festival al credinței catolice, va avea loc la Seul, în Coreea de Sud, în 2027, scrie AP News.

Anunțul marchează prima revenire a festivalului în Asia din 1995, când milioane de oameni au participat la unul dintre cele mai mari evenimente organizate de Sfântul Ioan Paul al II-lea, la Manila, în Filipine.

Francisc a împărtășit locația pentru festivalul de anul viitor la finalul ediției de la Lisabona a Zilei Mondiale a Tineretului. Francisc a făcut acest anunț la finalul unei slujbe în fața a aproximativ 1,5 milioane de pelerini, mulți dintre ei campând peste noapte pe câmpul din Lisabona pentru a fi la locul lor pentru marele final al festivalului catolic. Alături de ei s-au aflat aproximativ 700 de episcopi și 10.000 de preoți, a precizat Vaticanul.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G

Francisc s-a ținut în mare parte de scenariu duminică, dar a sărit din nou peste o mare parte din omilia sa pregătită, continuând improvizația care a caracterizat călătoria sa de cinci zile în Portugalia pentru a prezida ediția de la Lisabona a Zilei Mondiale a Tineretului.

La începutul papalității sale de 10 ani, Francisc își ignora discursurile planificate în prealabil, părând mișcat de moment pentru a se angaja direct cu mulțimea. În anii mai recenți, el s-a ținut în mare parte de scenariu, în special atunci când a vizitat locuri în care creștinii sunt o minoritate sau unde publicul său ar putea să nu aprecieze stilul său informal.

Citește și: