• Parcul Yellowstone a fost închis chiar în perioada în care se pregătea să celebreze aniversarea a 150 de ani de existenţă.
  • Imaginile surprinse de Serviciul Parcului arată cum porţiuni masive din North Entrance Road, între Gardiner şi sediul central al parcului, în Mammoth Hot Springs, Wyoming, au fost surpate de ape.
  • Ploile torenţiale şi scurgerea rapidă a zăpezii topite au dus la crearea unor condiţii periculoase pe teritoriul parcului.

Oficialii spun că ar putea dura ani de zile și ar costa peste un miliard de dolari pentru a repara pagubele din peisajul sensibil din punct de vedere ecologic. Parcul Național Yellowstone se va redeschide parțial miercuri, la ora 8.00, după ce inundațiile catastrofale au distrus poduri și drumuri și au scos din țară mii de turiști.

Serviciul Parcului Yellowstone a anunțat sâmbătă că vizitatorii vor putea din nou să circule pe bucla sudică a parcului, în baza unui sistem temporar de înmatriculare conceput pentru a gestiona mulțimile: cei cu numere pare și grupurile de motocicliști vor avea voie în zilele pare, iar cei cu numere impare sau cu numere de înmatriculare de ocazie în zilele impare.

Excursiile comerciale și vizitatorii care fac dovada unei rezervări pentru o noapte la hoteluri, campinguri sau în zona rurală vor putea intra indiferent de numărul de înmatriculare. Vizitatorii s-au înghesuit la Yellowstone în timpul celebrării celei de-a 150-a aniversări. Bucla sudică oferă acces la Old Faithful, la Grand Prismatic Spring, de culoarea curcubeului, și la Marele Canion al Yellowstone și la cascada sa maiestuoasă. Poate fi accesată de la intrările de sud, est și vest ale parcului.

Recomandări

RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI

„Este imposibil să redeschidem doar o singură bucată în timpul verii fără a implementa un anumit tip de sistem de gestionare a numărului de vizitatori”, a declarat Cam Sholly, superintendentul Yellowstone, într-un comunicat de presă. „Mulțumesc partenerilor noștri de la intrare și altora pentru că ne-au ajutat să găsim o soluție temporară acceptabilă pentru partea de sud, în timp ce ne continuăm eforturile de redeschidere a buclei de nord.”

Se așteaptă ca bucla de nord să rămână închisă până la sfârșitul verii, dacă nu mai mult. Oficialii spun că ar putea dura ani de zile și ar putea costa peste 1 miliard de dolari pentru a repara pagubele din peisajul sensibil din punct de vedere ecologic.

Chiar la începutul sezonului turistic de vară, inundaţiile record şi alunecările de teren provocate de ploile torenţiale au dus săptămâna trecută la închiderea tuturor celor cinci intrări în Parcul Naţional Yellowstone din Statele Unite ale Americii. Parcul, care se întinde pe regiuni din Wyoming, Montana şi Idaho, a fost închis pentru vizitatori, inclusiv cei care au rezervări pentru cazare şi camping, până miercuri. În această perioadă, oficialii au inspectat daunele înregistrate la drumuri, poduri şi alte facilităţi.