• Trotinetele electrice cu autoînchiriere au fost introduse pentru prima dată în capitala Franței în 2018.
  • Duminică, parizienii pot vota pe această temă la 203 secții de votare.
  • Influencerii din rețelele de socializare și-au intensificat în ultimele zile eforturile de a-i determina pe tineri să voteze împotriva interdicției.

Parisul votează dacă va interzice sau nu închirierea de trotinete electrice în tot orașul, scrie Sky News. Trotinetele electrice cu autoînchiriere au fost introduse pentru prima dată în capitala Franței în 2018 ca o alternativă mai ecologică la mașini și la rețeaua de transport public, însă un număr crescut de accidente și utilizarea iresponsabilă” a determinat-o pe primarul Anne Hidalgo să convoace un referendum pentru a decide dacă acestea ar trebui să rămână în vigoare.

Duminică, parizienii pot vota pe această temă la 203 secții de votare din 21 de localități până la ora locală 19.00. Deși rezultatul nu este obligatoriu din punct de vedere juridic, Hidalgo a promis că va respecta rezultatul.

Influencerii din rețelele de socializare și-au intensificat în ultimele zile eforturile de a-i determina pe tineri să voteze împotriva interdicției. Aceștia susțin că acestea oferă o modalitate mai sigură și mai rapidă de a călători acasă seara târziu, în absența unui serviciu de noapte la metroul din Paris. grevele împotriva reformei pensiilor lui Emmanuel Macron fac, de asemenea, ca transportul public să fie din ce în ce mai puțin fiabil, adaugă ei.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Flota de 15.000 de e-scootere de închiriat din oraș este furnizată de Tier, Lime și Dott.
Apelurile de îmbunătățire a siguranței i-au obligat să limiteze numărul total, să impună restricții automate de viteză în anumite zone și amenzi pentru lăsarea lor abandonate în spații neamenajate. Acestea sunt utilizate pe scară largă, fiecare e-scooter fiind ridicat în medie de 3,5 ori pe zi, potrivit cifrelor oficiale.

Decese legate de trotinetele electrice

Trei decese și 459 de răniri au fost atribuite trotinetelor electrice în Paris în 2022, față de un deces și 353 de răniri în 2021.

Hidalgo a declarat anterior pentru France 2: Nu le putem conține în spațiile publice și provoacă probleme de siguranță rutieră, în special pentru persoanele în vârstă și cu dizabilități”. Votul are loc în aceeași zi cu maratonul de la Paris, cei care se opun interzicerii temându-se că acest lucru va reduce prezența la vot.

Citește și: