• Jumătate dintre ei se tem că transportul va fi dat peste cap.
  • Securitatea pe timpul Jocurilor pare să pună o problemă.
  • Prețurile au explodat deja în Capitală.

Unul din doi parizieni crede că organizarea Jocurilor Olimpice 2024 este „un lucru rău”, în contextul în care transportul şi securitatea stârnesc îngrijorarea, conform unui sondaj de opinie efectuat cu opt luni înainte de evenimentul olimpic.

44% dintre rezidenții regiunii pariziene au o opinie negativă faţă de Olimpiada de vară 2024, în timp ce 56% dintre ei cred că întrecerile olimpice care vor avea loc în perioada 26 iulie-11 august 2024 reprezintă „un lucru bun”, conform sondajului.

În urmă cu doi ani, doar 22% dintre parizieni aveau o opinie negativă despre olimpiadă, iar acum mai mult de jumătate dintre ei iau în considerare părăsirea Parisului pe durata evenimentului.

Recomandări

CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
ASTRAZENECA RETRAGE VAXZEVRIA
PROTESTE LA EUROVISION
CUM ARATĂ UE FĂRĂ GEN Z?
EUROPA TE CHEAMĂ ÎN VACANȚA DE VIS
CÂT PLĂTEȘTI PENTRU UN APARTAMENT NOU ÎN BUCUREȘTI?

Zona centrală devine pietonală, multe artere vor fi de asemenea interzise circulației automobilelor, în timp ce populația orașului se va dubla.

Exista și temeri privind securitatea, chiar dacă ministrul de Interne spune că situația este sub control. Prețurile au explodat deja pentru cazări și este de presupus că totul se va scumpi în perioada Jocurilor. Comercianții, restauratorii vor fi probabil în câștig dar cei care nu sunt implicați în circuit vor trebui să își golească buzunarele. Cupa de rugby care tocmai s-a încheiat a demonstrat însă că bucuria sportului te face să uiți toate micile dezagremente.

Citește și