- Parlamentari democrați cer transmiterea în direct a procesului fostului președinte Donald Trump.
- Oficiali americani vor ca opinia publică să poată urmări procesele în care fostul președinte este acuzat.
- Aceste procese nu afectează în niciun fel popularitatea fostului președinte.
În Statele Unite, cresc cererile pentru ca procesele fostului președinte Donald Trump să fie transmise în direct, astfel încât cetățenii americani să își poată face o idee obiectivă asupra acuzațiilor împotriva lui. Oficiali americani vor ca opinia publică să poată urmări procesele în care fostul președinte este acuzat.
Există o scrisoare publicată săptămâna trecută de mai mulți parlamentari democrați, în care se cere ca aceste procese, în special cel în care se vorbește despre faptul că a încercat să deturneze rezultatul alegerilor, să fie transmise în direct la televiziune. Ei susțin că pentru ca publicul să accepte pe deplin rezultatul acestui proces este important ca acesta să poată vedea, cât de repede posibil, cum se desfășoară procedurile, calitatea probelor și credibilitatea martorilor.
Aceste procese nu afectează în niciun fel popularitatea fostului președinte. Există un sondaj de opinie care arată că 74% dintre votanții republicani nu cred că Donald Trump a făcut ceva rău. Fostul președinte îi acuză pe cei care au declanșat aceste procese de vânătoare de vrăjitoare și de faptul că ar încerca să îl împiedice să câștige viitoarele alegeri. Tocmai pentru a afirma că această informație este falsă, un constituționalist spune că aceste procese ar trebui să poată fi văzute la televizor pentru că, în alt mod, vor exista două versiuni diferite care vor circula pe piață, ori alegătorul trebuie să își facă el însuși o opinie.
În SUA, legea diferă de la stat la stat atunci când poți să transmiți un astfel de proces, însă în ceea ce privește procesele federale, există o lege care datează din 1946, care împiedică transmiterea lor. Constituționalistul spune că această lege ar trebui schimbată pentru că narativul ar putea fi controlat de conspiraționiști
Citește și:
- VIDEO. Explozie masivă în portul din Derince, la est de Istanbul, în Turcia. Momentul deflagrației
- Durata medie a zilei de lucru s-a redus cu 37 de minute. Oana Botolan: „Este un moment dificil de a reduce epuizarea angajaților, într-un an în care există o foarte mare presiune pe costuri”
- Americanii anunță că le-a reușit a doua fuziune nucleară. Ne apropiem de o sursă de energie curată nelimitată?