• Parlamentarii, deși sunt conștienți de problemă, nu cer ajutor, deoarece se confruntă cu rușinea.
  • Inițiativa a venit din partea lui Dan Carden.
  • Scandalul ”Partygate” a fost cel de la care a început totul.

Parlamentarii și angajații iau parte la întâlnirile Alcoolicilor Anonimi, ca urmare a scandalului ”Partygate”. Din cauza îngrijorărilor din ce în ce mai mari cu privire la problemele legate de consumul de alcool care se regăsesc în rândul politicienilor, această măsură a fost luată.

Parlamentarii, colegii și angajații care se recuperează participă la întâlnire în fiecare zi de luni, la orele prânzului, chiar în incinta Parlamentului. În urma unei investigații care a avut loc săptămâna trecută, s-a ajuns la concluzia că Westminster găzduiește „o mulțime de alcoolici funcționali„. Cu toate acestea, parlamentarii se tem să ceară ajutor din cauza rușinii pe care o simt, dar și din cauza stigmatului.

Palatul Westminster dispune de opt baruri, dar și de alte locuri cu licență, acolo unde alcoolul este vândut la prețuri accesibile. De-a lungul timpului, barul a devenit un loc în care mai multe incidente cauzate de beție au luat naștere, conform The Telegraph.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Parlamentarii se vor întâlni la inițiativa lui Dan Carden

Dan Carden, deputatul laburist pentru Liverpool Walton, a fost cel care a stabilit prima întâlnire. Locul ales a fost sala TV a Camerei Lorzilor, după ce acesta a ținut un discurs despre propria experiență cu alcoolul, în Camera Comunelor.

„În luna ianuarie a acestui an, împreună cu un membru al Camerei Lorzilor și cu doi membri ai personalului parlamentar, am dat startul primei noastre întâlniri săptămânale AA pe domeniul parlamentar. Oricine lucrează pe domeniul parlamentar este binevenit, iar numărul nostru este în creștere. Cel mai evident a fost impactul puternic al deschiderii acestui spațiu sigur asupra persoanelor care au intrat pe ușă.

În cele din urmă, există acum un grup de sprijin pentru personalul din Westminster pentru a discuta despre relația lor dificilă cu alcoolul, fără a fi judecați”, a spus Carden, una dintre persoanele care au renunțat la dependența de alcool.