Parlamentul European cere eliberarea lui Roman Protasevici. Poze cu el şi iubita lui, afişate pe aeroportul din Bruxelles

  • Parlamentul European a afișat fotografii cu Roman Protasevici în aeroport, în Belgia
  • Mesajul care însoțește fotografiile: Eliberați-i pe Roman și Sofia!
  • Avocaților celor doi li s-a impus să nu ceară controale de sănătate pentru ei
  • Presa din Belarus susține că cei doi au fost transferați într-un centru al KGB

În aeroportul din Bruxelles sunt afișate fotografii cu Roman Protasevici. Imaginile sunt însoțite de un mesaj simplu, dar puternic: Eliberați-i! Pe el și pe iubita lui, Sofia Sapenga.

Inițiativa aparține Parlamentului European, după ce Uniunea Europeană a decis o serie de sancțiuni la adresa regimului Lukașenko și i-a cerut acestuia eliberarea jurnalistului Roman Protasevici și a iubitei sale.

Situația Sofiei Sapega este și mai delicată. Ea are cetățenie rusă, dar va fi judecată în Belarus, potrivit ministrului de externe. Ea va fi judecată pentru 3 capete de acuzare legate de organizarea protestelor de masă. Pentru fiecare dintre ele riscă între 3 și 15 ani de închisoare.

Acum, potrivit presei din Belarus, cei doi sunt într-un centru al KGB.

Între timp, cea mai cunoscută figură a opoziției din Belarus, Svetlana Tikhanovskaya, a ajuns în Estonia. S-a întâlnit cu președintele țării. Svetlana speră că presiunea puternică și constantă a comunității internaționale va slăbi atacurile regimului din Belarus.