Parlamentul European cere eliberarea lui Roman Protasevici. Poze cu el şi iubita lui, afişate pe aeroportul din Bruxelles

În aeroportul din Bruxelles sunt afișate fotografii cu Roman Protasevici. Imaginile sunt însoțite de un mesaj simplu, dar puternic: Eliberați-i! Pe el și pe iubita lui, Sofia Sapenga.

Inițiativa aparține Parlamentului European, după ce Uniunea Europeană a decis o serie de sancțiuni la adresa regimului Lukașenko și i-a cerut acestuia eliberarea jurnalistului Roman Protasevici și a iubitei sale.

Situația Sofiei Sapega este și mai delicată. Ea are cetățenie rusă, dar va fi judecată în Belarus, potrivit ministrului de externe. Ea va fi judecată pentru 3 capete de acuzare legate de organizarea protestelor de masă. Pentru fiecare dintre ele riscă între 3 și 15 ani de închisoare.

Acum, potrivit presei din Belarus, cei doi sunt într-un centru al KGB.

Între timp, cea mai cunoscută figură a opoziției din Belarus, Svetlana Tikhanovskaya, a ajuns în Estonia. S-a întâlnit cu președintele țării. Svetlana speră că presiunea puternică și constantă a comunității internaționale va slăbi atacurile regimului din Belarus.

Exit mobile version