• Lucrările la Pasajul Doamna Ghica au durat 5 ani, întâmpinând diverse blocaje.
  • Pasajul este prevăzut cu 4 benzi dispuse pe 2 sensuri de mers.
  • „S-a licitat, s-a relicitat, până la urmă a fost adus bucată cu bucată din Italia”, a spus Alex Vîlvoi, specialist în infrastructură.

Pasajul Doamna Ghica a fost deschis azi traficului rutier. Lucrările s-au finalizat în 5 ani în loc de 15 luni planificate inițial având o istorie plină de obstacole.  Contractul pentru pasaj a fost încheiat în data de 16.05.2019, iar lucrările de construcție au fost demarate în cursul lunii octombrie 2019, urmând să se finalizeze în luna octombrie 2020. La finalul lunii august 2023 au fost realizate testele de rezistență.

„Cinci ani pentru un pasaj este bine. Cele de pe centura Capitalei s-au făcut după vreo 20. S-au menținut în bugetul prevăzut. Inițial plecaseră de la 130 de milioane, în final avem 110 milioane lei, cu diferența de curs valutar, cu evoluția prețurilor materialelor de construcție. Costul a fost de aproximativ 22 milioane de euro, corespunzător să îi spunem”, a declarat Alex Vîlvoi, specialist în infrastructură, Asociația România Fără Gropi, la Aleph News.

Pasajul este prevăzut cu 4 benzi dispuse pe 2 sensuri de mers. Lungimea pasajului este de 216 metri, viteza de proiectare de 50 km/h, iar rampele de acces au lungimi de cate 96 de metri.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

„S-a licitat, s-a relicitat, până la urmă a fost adus bucată cu bucată din Italia”, a spus Alex Vîlvoi, specialist în infrastructură, Asociația România Fără Gropi, la Aleph News.

Citește și: