• Guvernul britanic speră că pașapoartele Covid obligatorii în pub-uri, baruri și restaurante vor încuraja tinerii să se vaccineze.
  • Până în septembrie, toți adolescenții peste 18 ani ar trebui să fie vaccinați cu ambele doze de vaccin.
  • Experții speră că această mișcare va spori rata de vaccinare în rândul tinerilor și va preveni un alt val al pandemiei.

Britanicii vor avea nevoie de certificate Covid pentru a intra în pub-uri, baruri, restaurante și cluburi. Asta face parte dintr-un plan al Guvernului de a opri un al patrulea val al coronavirusului în toamnă, scrie Daily Mail.

Experții speră că această mișcare va spori rata de vaccinare în rândul tinerilor și va preveni un alt val al pandemiei.

Propunerea presupune ca locurile de divertisment din Anglia să solicite pașapoarte de vaccinare ca dovadă fie a două doze de vaccin, fie a unui test negativ recent.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

CITEȘTE ȘI Prima ţară din Europa care va accepta doar turişti complet vaccinaţi

Comunicatul guvernului arată că deși pașapoartele de vaccin nu vor intra în vigoare acum, nu este exclusă posibilitatea ca Anglia să se confrunte cu „o situație dificilă în toamnă sau iarnă“, iar atunci aceste certificate vor fi necesare.

Guvernul a decis să nu aplice pașapoartele Covid acum, deoarece ar discrimina persoanele mai tinere care nu au apucat să primească a doua doză. 

Există, de asemenea, temeri că acest lucru ar putea afecta economia, oamenii fiind îndepărtați de industria ospitalității.

Autoritățile speră că o astfel de decizie îi va convinge pe tineri să se vaccineze, din dorința să nu rateze mersul la pub-uri și cluburi.

Până în prezent, peste 95% dintre persoanele cu vârsta peste 50 de ani au fost vaccinate, comparativ cu 76% dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 30-34 de ani.