• Avocatul Poporului supraveghează și se va autosesiza dacă apar derapaje la noi.
  • Klaus Iohannis a spus că nu vede cu ochi buni propunerea Greciei.
  • Ideea paşaportului de vaccinare este promovată de Grecia.
  • Propunerea va fi dezbătută lunea viitoare, la Bruxelles.

Grecia vrea „paşaport de vaccinare” la nivelul Uniunii Europene. Ideea premierului Mitsotakis va fi discutată săptamâna viitoare la Bruxelles.

Pe de o parte, Avocatul Poporului spune că vorbim de discriminare, pe de alta, judecătorul Augustin Zegrean spune că legile internaționale permit statelor să introducă un astfel de certificat.

„Atât timp cât s-a spus că acest vaccin este facultativ, nu există obligativitatea să-l faci, cu atât mai mult ar fi de neînțeles de ce să afectezi drepturi și libertăți ale celor care nu l-au făcut. Impunerea unor condiții duce automat la așa ceva, la tratarea în mod diferențiat și discriminatoriu a persoanelor”, a spus Renate Weber.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Statele pot să ia astfel de măsuri pentru ocrotirea sănătății populației. Și Constituția României are un articol cae spuencă statul garantează dreptul la sănătate, care ar putea fi măsurile? Una dintre măsuri ar putea fi asta. Poți invoca dreptul tău până încalci dreptul celuilalt”, a spus Augustin Zegrean.

Rareș Bogdan a spus, în emisiunea ȘTIU, că va susține cu tărie să nu se introducă o astfel de reglementare care „afectează libertatea”.