• Suella Braverman a fost eliminată joi, în al doilea tur de scrutin.
  • Sunt așteptate mai multe runde de voturi, lista scurtă urmând să fie finalizată până la 21 iulie.
  • Jeremy Hunt și Nadhim Zahawi au fost eliminați în prima rundă de vot.

Cursa pentru a-i succeda lui Boris Johnson la conducerea Partidului Conservator se accelerează, patru candidați rămânând în competiție pentru a obține sprijinul parlamentarilor conservatori pentru a face parte din lista finală de doi care va fi votată de membrii partidului.

Opt primiseră nominalizările necesare pentru a fi pe buletinul de vot atunci când parlamentarii conservatori au început să voteze miercuri. Sunt așteptate mai multe runde, lista scurtă urmând să fie finalizată până la 21 iulie.

Jeremy Hunt și Nadhim Zahawi au fost eliminați în prima rundă de vot după ce nu au atins pragul de 30 de voturi ale parlamentarilor necesar pentru a ajunge în al doilea tur de scrutin. Suella Braverman a fost eliminată joi, în al doilea tur de scrutin, după ce a obținut mai puține voturi decât ceilalți candidați. Tom Tugendhat a fost eliminat luni, în al treilea tur de scrutin.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În timp ce Rishi Sunak, fostul cancelar, are cea mai mare susținere în rândul parlamentarilor conservatori, un sondaj YouGov publicat miercuri a sugerat că membrii partidului ar prefera-o pe Penny Mordaunt, ministrul comerțului internațional, într-o confruntare cu oricare dintre ceilalți șapte candidați nominalizați la momentul respectiv.