• Serviciul Național de Meteorologie emisese o avertizare de furtună puternică.
  • Încă se investighează motivul pentru care cele patru persoane se aflau în parc la acea oră.
  • Șansele de a fi lovit de fulger într-un an sunt mai mici de una la un milion, potrivit The New York Times.

Patru persoane au fost spitalizate cu răni care le pun viața în pericol, joi seară, după ce ar fi fost lovite de un fulger în apropiere de Lafayette Square, la nord de Casa Albă din Washington DC.

Pompierii au declarat că cei doi bărbați și două femei au fost găsiți cu puțin înainte de ora 19.00 în centrul parcului. Purtătorul de cuvânt al departamentului de pompieri, Vito Maggiolo, a declarat că au fost găsiți într-o livadă de copaci la aproximativ 30 de metri sud-est de statuia lui Andrew Jackson.

Maggiola a declarat că încă se investighează motivul pentru care cele patru persoane se aflau în parc la acea oră. Sub copaci nu sunt locuri sigure în astfel de situații, a declarat Maggiolo. Oricine se duce să se adăpostească sub un copac trebuie să știe că este un loc foarte periculos”. Starea lor actuală de sănătate nu este clară.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Maggiolo a declarat că oficiali ai Diviziei în uniformă a Serviciului Secret și ai Poliției Parcului au ajuns imediat la fața locului pentru a ajuta cele patru persoane. O furtună puternică a lovit regiunea DC joi, în jurul orei 19:00.

Serviciul Național de Meteorologie emisese o avertizare de furtună puternică pentru o mare parte din zona Beltway între orele 18.30 și 19.15. În medie, fulgerele ucid 23 de persoane într-un an în Statele Unite, iar numai în acest an, fulgerele au provocat nouă decese.

Șansele de a fi lovit de fulger într-un an sunt mai mici de una la un milion, potrivit The New York Times. Între timp, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor afirmă că aproape 90% dintre persoanele lovite de fulger supraviețuiesc.