• În timp ce se pregătește pentru o operație de cancer de prostată, Paul Burrell este bântuit de amintirea momentelor private pe care le-a împărtășit cu Prințesa Diana.
  • Paul, în vârstă de 64 de ani, a fost majordomul Dianei timp de 10 ani, până la moartea acesteia, în 1997.
  • El a dezvăluit luna trecută că are cancer de prostată și a spus că diagnosticul l-a făcut să se teamă că nu va mai avea timp să le „spună adevărul”.

În timp ce se pregătește pentru o operație de cancer de prostată, Paul Burrell este bântuit de amintirea momentelor private pe care le-a împărtășit cu Prințesa Diana, când aceasta i-a mărturisit unele dintre cele mai profunde secrete ale sale.

Iar acum, bărbatul pe care Diana îl numea „stânca” ei este îngrozit de faptul că ar putea duce aceste secrete în mormânt, neavând niciodată șansa de a le spune fiilor regretatei prințese, William și Harry, ceea ce știe despre mama lor. El a spus: „Știu că unele dintre ele nu sunt frumoase, dar dacă plec de aici și mă duc în altă parte nu vor ști niciodată. Cred că ar trebui să știe.”

Într-un interviu acordat Mirror în casa sa din Cheshire, fostul servitor regal a spus: „Boala mea mi-a concentrat atenția asupra faptului de a le spune băieților lucruri înainte de a fi prea târziu – spunându-le ceea ce ar trebui să știe cu adevărat. Cred că Diana mi-ar fi spus: Paul, trebuie să faci din asta o prioritate. Trebuie să te duci să-mi vezi băieții’”.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

El a dezvăluit luna trecută că are cancer de prostată și a spus că diagnosticul l-a făcut să se teamă că nu va mai avea timp să le „spună adevărul”. Paul, în vârstă de 64 de ani, care a fost majordomul Dianei timp de 10 ani, până la moartea acesteia, în 1997, a declarat: „Am petrecut multe ore cu Diana, atât în cele mai fericite, cât și în cele mai întunecate momente. Mi s-a destăinuit și sunt multe lucruri despre care nu am vorbit niciodată, dar acum simt că este momentul potrivit. Cred că ceea ce am de spus i-ar putea aduce pe băieți din nou împreună, lucru pe care Diana și l-ar fi dorit cu disperare. Le voi spune doar adevărul, asta e tot. Nu caut nimic în schimb.”

Prinții au devenit din ce în ce mai înstrăinați de când Harry s-a mutat în SUA cu soția Meghan în 2020. Paul a spus că ar vrea să „încerce să facă ceva” pentru a-i vedea împăcați. El a spus: „Nu ar fi minunat să-i vedem pe băieți reparându-și relația și să se întoarcă acolo unde ar trebui să fie. Publicului i-ar plăcea asta. Eu aș aplauda asta. Mi-ar plăcea să-l văd pe William punându-și brațul în jurul fratelui său, dar nu cred că vom vedea asta pentru că sunt prea multe obstacole în cale.”

Dar a spus că cea mai mare dorință a sa este să aibă șansa de a sta cu William și „să umple golurile din acei ani care lipsesc din mintea lui”. Paul a spus: „În timp ce era plecat la școală, putea să-mi pună orice întrebare, iar eu îi voi putea răspunde. Vreau doar să spun adevărul. Unele dintre adevăruri pot fi dificile, dar dacă el nu știe, nu este informat. Aș vrea să le spun adevărul. Sunt lucruri care s-au întâmplat în viața mamei lor, despre care s-ar putea să nu aibă cunoștință. Și cred că asta ar putea umple niște goluri.”

În trecut, Paul s-a descris ca fiind „cel mai bun prieten” al Dianei și a afirmat că aceasta a spus că el a fost „singurul bărbat în care a avut încredere”. Încrederea pe care i-a acordat-o l-a determinat să îi protejeze secretele, dar acum vrea să împărtășească ceea ce știe cu fiii ei, sperând că îi va apropia. În biografia sa Spare, Harry îl desființează pe Paul ca fiind „majordomul lui mami”. Paul a spus: „S-a lepădat de mine, dar nu s-a gândit la toți acei ani pe care i-am petrecut cu mama lui, în privat, iubind-o, îngrijind-o, având grijă de ea. Am fost dat afară și sunt trist din cauza asta”.

În timp ce vorbea despre ruptura amară dintre frați, Paul a spus: „Dacă te uiți la Harry și William, în vârstă de 11 și 14 ani, mergând în spatele sicriului mamei lor, națiunea a văzut asta, națiunea a fost martoră la asta, iar inimile noastre s-au frânt pentru cei doi băieți. Această cale ar fi trebuit să fie aceeași cale de atunci încolo. Asta și-ar fi dorit Diana. Ca cei doi băieți să fie uniți unul lângă altul pentru tot restul vieții lor. Moartea ei ar fi trebuit să-i unească pentru totdeauna, dar nu a fost așa.”

Paul a avut doi băieți, Alexander și Nicholas, cu soția sa Maria Cosgrove, înainte de a se declara homosexual și de a divorța. În 2017, s-a căsătorit cu Graham Cooper, cu care locuiește acum în satul Tarporley din Cheshire. Așezat lângă un tablou care o arată pe regină, Paul răsfoiește albumele din cei 21 de ani în care a servit familia regală, mai întâi pentru Majestatea Sa la Palatul Buckingham și apoi ca majordom al Dianei la Highgrove și la Palatul Kensington.

Făcând o pauză la fotografiile cu fiii săi și cu Harry și William pe când erau copii și se jucau în grădinile de la Highgrove și la o alta care îl arată pe Alexander, pe atunci în vârstă de șapte ani, cu Prințul Charles de Crăciun. Plângând, a spus: „Iubesc Crăciunul, iar împachetarea cadourilor de Crăciun și dăruirea fac parte din ceea ce sunt. Înfășurându-le anul trecut, eram în lacrimi și mă gândeam: „Oare voi mai face asta?”. Și sper că voi face asta. Dar niciunul dintre noi nu știe, nu-i așa? Nu știm.” Un control medical de rutină efectuat vara trecută a arătat o citire neobișnuită a antigenului specific prostatic (PSA) în sângele său.

Un RMN a arătat că avea cancer de prostată. Tratamentul său a inclus HRT și va fi supus unei intervenții chirurgicale în această lună înainte de radioterapie, cunoscută sub numele de brahiterapie. Deși așteaptă cu nerăbdare să sărbătorească a cincea aniversare a căsătoriei sale cu soțul „Coop” în aprilie, Paul recunoaște că boala și durerea cauzată de moartea reginei au avut un impact enorm.

El a spus: „Moartea Reginei m-a afectat. M-am dus la Palatul Buckingham când aveam 18 ani, iar regina a devenit mama mea surogat. Regina era inima care bătea în țara noastră. A fost alături de noi toți toată viața ei și era de neconceput să ne gândim că nu va mai fi acolo. Un capitol s-a încheiat când a murit și a început o nouă eră. Charles va lua pagini din cartea mamei sale, dar nu va putea fi niciodată la fel.”

În timp ce se pregătește pentru următoarea etapă a tratamentului împotriva cancerului, Paul a spus că a dorit să îi avertizeze pe bărbații de peste 50 de ani să meargă la un control, care le-ar putea salva viața. El a spus: „Cred că sunt unul dintre milioanele de bărbați care nu au auzit niciodată de PSA. Așa că, acum că ați auzit, ascultați ce vă spun – cei dragi vouă ar vrea să vă faceți un test de sânge. Le ești dator să trăiești mai mult și să fii alături de ei”.

Paul Burrell nu a fost plătit pentru acest interviu.