• Departamentul de pompieri din orașul Bakhmut din estul țării – epuizat în număr și în camioane de pompieri – este una dintre puținele forțe rămase care protejează locuitorii.
  • Acest lucru se datorează faptului că Bakhmut, cândva un oraș cu 80.000 de locuitori, dar care acum găzduiește aproximativ 10.000 de oameni, și orașul Soledar, aflat în apropiere, au devenit epicentrul invaziei sângeroase a Rusiei în Ucraina.
  • De cealaltă parte a râului care împarte Bakhmut în două, lunetiștii ruși au început să tragă în civili.

În momentul în care pompierii au fost anunțați că centrul orașului Bakhmut a fost lovit de o lovitură masivă de artilerie rusă, o altă rachetă a surpat cerul, aterizând la mai puțin de un metru de stația lor și prinzându-i în capcană pe singurii oameni care puteau ajuta orașul ucrainean de pe linia frontului.

Singura cale era să trecem prin foc pentru a ajunge la celălalt incendiu”, spune maiorul Iuriy Galich, șeful departamentului, în vârstă de 37 de ani, întrerupt intermitent de zgomotul bombardamentelor.

Și în fiecare zi se înrăutățește situația. Săptămâna trecută am primit 10 apeluri separate despre 10 incendii diferite care aveau loc simultan, dar, din nou, nici măcar nu am putut ieși din stație. Ca în atâtea alte zile, dacă am fi plecat am fi fost uciși instantaneu.”

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
COPIII ROMÂNI, AFECTAȚI DE BOLI PSIHICE
O NOUĂ MISIUNE NASA
FRANȚA ÎȘI RECUPEREAZĂ RECORDUL MONDIAL
CE PROGRAM ARE MUSK

Departamentul de pompieri din orașul Bakhmut din estul țării – epuizat în număr și în camioane de pompieri – este una dintre puținele forțe rămase care protejează locuitorii. Pompierii nu numai că sting flăcările, dar au acum și o ambulanță și acordă primul ajutor care salvează vieți. Ei fac evacuări și transferuri medicale către orașele-cheie din apropiere, toate acestea în timp ce se află ei înșiși sub bombardamente intense. În prezent, ei operează cu doar două camioane de pompieri complet funcționale, față de opt înainte de război.

Acest lucru se datorează faptului că Bakhmut, cândva un oraș cu 80.000 de locuitori, dar care acum găzduiește aproximativ 10.000 de oameni, și orașul Soledar, aflat în apropiere, au devenit epicentrul invaziei sângeroase a Rusiei în Ucraina.

În timp ce Vladimir Putin pierde teren în nord și în sud, estul a devenit centrul furiei Moscovei, iar zona este o poartă de acces neprețuită către restul regiunii strategice Donbas. Dacă Rusia ar obține controlul asupra Bakhmut și Soledar, aceasta ar oferi Moscovei o piatră de hotar pentru a avansa asupra a două dintre orașele mai mari, Kramatorsk și Slovyansk. De asemenea, ar lipsi Ucraina de o intersecție vitală de linii de aprovizionare rutieră și feroviară.

Și astfel, această zonă cheie a fost bombardată de Rusia timp de cinci luni, lăsând un peisaj marcat de bombardamente. Pe drumul cenușiu care duce spre Bakhmut, cea mai mare parte a traficului sporadic cuprinde tancuri și mașini militare, în timp ce clădirile orașului poartă cicatricele bombardamentelor de luni de zile. De cealaltă parte a râului care împarte Bakhmut în două, lunetiștii ruși au început să tragă în civili.