• Secretarul Apărării Lloyd Austin afirmă că Statele Unite nu vor renunța să susțină Ucraina pe termen scurt și lung, chiar dacă cererea de fonduri suplimentare stă în așteptare în Camera Reprezentanților controlată de republicani.
  • Declarațiile lui Austin vin într-un moment critic pentru Ucraina și întrebări privind angajamentul SUA față de Europa.
  • Președintele Biden a fost de mult timp susținător al pachetului de ajutor militar în valoare de 95,34 miliarde de dolari pentru Ucraina și alți aliați, însă a întâmpinat opoziție din partea republicanilor aliniați cu fostul președinte Trump.

Secretarul Apărării Lloyd Austin a declarat miercuri că Statele Unite nu vor renunța să susțină Ucraina pe termen scurt și lung, chiar dacă administrația președintelui Biden s-a confruntat cu lipsa de fonduri pentru Kyiv și cu o cerere de fonduri suplimentare care a stagnat în Camera Reprezentanților controlată de republicani, conform Reuters.

Austin a făcut aceste afirmații într-o întâlnire virtuală, de la domiciliul său, după ce a fost nevoit să anuleze o călătorie planificată la Bruxelles pentru întâlnirea NATO, din cauza unei probleme de sănătate.

Comentariile lui Austin vin într-un moment critic pentru Ucraina, în contextul unor întrebări privind angajamentul SUA față de Europa. Conducerea Ucrainei consideră finanțarea ca fiind crucială, în condițiile în care țara continuă să lupte împotriva unei invazii lansate de președintele rus Vladimir Putin acum aproape doi ani.

Recomandări

ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE
A.I.-UL DUPĂ MOARTE DEVINE AFACERE
SUNTEM ÎN TOPUL DESTINAȚIILOR
INUNDAȚIILE FAC RAVAGII ÎN AFGANISTAN
ELEVII ROMÂNI MERG ÎN ITALIA
NADAL PIERDE LA ROMA

În timp ce Austin nu a abordat direct lipsa de finanțare și situația din Camera Reprezentanților, alții au făcut-o. Secretarul de Externe britanic David Cameron a îndemnat miercuri membrii Congresului SUA să voteze pentru pachetul de ajutor pentru securitate.

Citește și