• Armata Statelor Unite a părăsit aerodromul Bagram, de lângă Kabul.
  • Afganii spun că americanii au plecat din Bagram fără să-i anunțe.
  • Purtătorul de cuvânt al Pentagonului: „Evident, din motive de securitate, nu am anunțat ora exactă la care toate forțele americane vor pleca din Bagram”.

Pentagonul reacționează după ce afganii au spus că americanii au plecat din Bagram fără să-i anunțe. John Kirby, purtărul de cuvânt al Pentagonului a declarat că retragerea trupelor de pe baza din Bagram s-a făcut în coordonare cu liderii afgani și că a fost cea de-a șaptea și ultima bază predată forțelor de Securitate afgane.

„Discuțiile finale au avut loc cu 48 de ore înainte. Evident, din motive de securitate, nu am anunțat ora exactă la care toate forțele americane vor pleca din Bagram. Încă o dată, așa cum am spus de la început, a trebuit să funcționăm, plecând de la prezumția că această retragere ar putea fi contestată oricând”, a spus John Kirby.

Kirby a explicat că anunțarea orei exacte ar fi fost o iresponsabilitate. Noul comandant al aeroportului din Bagram a declarat în urmă cu două zile că americanii au plecat fără să anunțe forțele de Securitate afgane.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
UPT SCHIMBĂ EDUCAȚIA PRIN TEHNOLOGIE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI

„După ce am primit câteva zvonuri care spuneau că americanii au părăsit Bagram, ne-am documentat și în timp ce căutam informații noi, în cele din urmă, până la ora șapte dimineața, ni s-a confirmat că au părăsit deja Bagram”, a spus generalul Mir Asadullah Kohistani.