Peskov: Atacurile ucrainene asupra depozitului de petrol nu vor ajuta la negocierile de pace

Sursă: Mediafax Foto
  • Rapoartele privind elicopterele militare ucrainene care au vizat un depozit de petrol din Rusia nu creează condiții favorabile continuării negocierilor de pace, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.
  • La începutul zilei de astăzi, guvernatorul regiunii ruse Belgorod, situată la nord de Ucraina, a declarat că un depozit de petrol a fost incendiat în urma unui atac al două elicoptere ucrainene.
  • Peskov a fost întrebat, în cadrul briefingului său de presă zilnic, dacă atacul raportat reprezintă o escaladare a conflictului.


Rapoartele privind elicopterele militare ucrainene care au vizat un depozit de petrol din Rusia nu creează condiții favorabile continuării negocierilor de pace, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, informează BBC.

La începutul zilei de astăzi, guvernatorul regiunii ruse Belgorod, situată la nord de Ucraina, a declarat că un depozit de petrol a fost incendiat în urma unui atac al două elicoptere ucrainene.

Peskov a fost întrebat, în cadrul briefingului său de presă zilnic, dacă atacul raportat reprezintă o escaladare a conflictului.

„Bineînțeles, nu este ceva ce poate fi perceput ca fiind crearea unor condiții confortabile pentru continuarea negocierilor”, a răspuns el, după cum a relatat agenția de presă Interfax.

Peskov a redirecționat alte întrebări referitoare la atacurile raportate către agențiile de aplicare a legii din Rusia, potrivit raportului.

De asemenea, el a declarat că autoritățile fac totul pentru a reorganiza lanțul de aprovizionare cu combustibil și pentru a evita întreruperea furnizării de energie în Belgorod.