• Experții au avertizat că fereastra pentru găsirea supraviețuitorilor sub dărâmături se închide rapid.
  • Multe familii spun că lipsa salvatorilor și a echipamentelor le afectează șansele de a-i salva pe cei dragi.
  • Am supraviețuit cutremurului, dar vom muri aici din cauza foamei și a frigului”, a declarat un bărbat din orașul turc Antakya.

Președintele Turciei, Erdogan, a recunoscut că au existat deficiențe” în reacția țării sale la cutremurul devastator care a provocat moartea a peste 15.000 de persoane până în prezent.

Recep Tayyip Erdogan se confruntă cu critici din ce în ce mai puternice din partea familiilor frustrate de răspunsul lent al echipelor de salvare, în timp ce speranța că vor fi găsiți mai mulți supraviețuitori se diminuează. România suplimentează ajutorul pentru Turcia prin trimiterea unor noi echipe de salvare.

În prezent, se știe că cel puțin 15.865 de persoane din Turcia și Siria și-au pierdut viața – dintre care 12.873 în Turcia. Mulți turci s-au plâns de lipsa de echipamente, expertiză și sprijin pentru a-i ajuta pe cei care sunt blocați – lăsându-i neajutorați în timp ce aud strigătele de sub dărâmături.

Recomandări

CE SE ALEGE DE AMERICA?
SECURITATE LA COTE MAXIME
CE SE ALEGE DE AMERICA?
CINE VA FI PREȘEDINTE?
GÂNDURILE LUI CRISTOIU
GÂNDURILE LUI CRISTOIU

În timpul unei vizite în provincia Hatay, unde peste 3.300 de persoane au murit și cartiere întregi au fost distruse, Erdogan a declarat: Nu este posibil să fii pregătit pentru un astfel de dezastru. Nu vom lăsa niciun cetățean al nostru neîngrijit”.

Probleme similare sunt raportate în Siria vecină, ambasadorul țării la ONU recunoscând că guvernul are o lipsă de capacități și o lipsă de echipament”. În toată Turcia și Siria, mulți dintre cei care se află în zonele cele mai afectate de cutremurul cu magnitudinea de 7,8 – și de replicile ulterioare – se tem să se întoarcă în clădiri.

Am supraviețuit cutremurului, dar vom muri aici din cauza foamei și a frigului”, a declarat un bărbat din orașul turc Antakya.