• Cel puțin 7.000 de oameni au manifestat în apropierea sediului Partidului Socialist spaniol.
  • 7 persoane au fost arestate și 30 de polițiști au fost răniți în a patra seară de proteste.
  • Pedro Sánchez vrea să-i grațieze pe separatiștii catalani ca să primească voturile de învestire.

Protestele la adresa premierului spaniol Pedro Sánchez se intensifică la Madrid. Ultima manifestație a adunat 7000 de oameni, iar ciocnirile violente au dus la mai multe arestări și blocarea unor bulevarde din capitala Spaniei. Manifestanții condamnă grațierea separatiștilor catalani, care ar trebui să-i dea lui Sanchez un nou mandat de premier.

Ceea ce a început marți ca un protest pașnic împotriva amnistiei a culminat cu o adevărată luptă campată la ușile sediului PSOE, pe strada Ferraz din Madrid, manifestație care s-a extins și în împrejurimile Congresului Deputaților.
Un grup mare de protestatari, controlați de ofițeri de poliție, marșează de-a lungul Gran Vía în drum spre Congresul Deputaților, în timpul celor cinci proteste iordaniene de la Madrid împotriva negocierii amnistiei.

PP condamnă „orice tip de violență” din partea unei „minorități” împotriva sediului PSOE și apără protestele pașnice. Sánchez îi atacă pe cei care susțin „asediul” sediului PSOE: „Progresul social și conviețuirea merită”.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Citește și