Peste un milion de pui de carne mor săptămânal în Marea Britanie. Care este cauza

pui Foto: Hepta
  • Mai mult de un milion de pui de carne mor în fiecare săptămână în Marea Britanie înainte de a ajunge la greutatea de sacrificare, potrivit unui nou raport.
  • O analiză a cifrelor guvernamentale realizată de organizaţia caritabilă pentru bunăstarea animalelor Open Cages arată că aproximativ 64 de milioane de pui mor prematur în fiecare an în Marea Britanie.
  • Păsările moarte sunt incinerate sau transformate în materiale utilizabile, cum ar fi făina proteică.

Mai mult de un milion de pui de carne mor în fiecare săptămână în Marea Britanie înainte de a ajunge la greutatea de sacrificare, potrivit unui nou raport.

O analiză a cifrelor guvernamentale realizată de organizaţia caritabilă pentru bunăstarea animalelor Open Cages arată că aproximativ 64 de milioane de pui mor prematur în fiecare an în Marea Britanie.

Păsările moarte sunt incinerate sau transformate în materiale utilizabile, cum ar fi făina proteică.

Chris Packham, prezentator şi ecologist, a declarat: „Consumatorii ar fi complet dezgustaţi să afle că un milion dintre aceste păsări inteligente şi sensibile mor în fiecare săptămână pentru a ajunge pui ieftin în farfuriile lor”.

Suferinţa totală cu care se confruntă aceste animale în fiecare zi este inutilă şi i-ar indigna chiar şi pe cei mai înfocaţi mâncători de carne, deoarece nu are alt scop decât satisfacerea profiturilor marilor noastre supermarketuri, care refuză să le ajute” adaugă ecologistul, scrie The Guardian.

Ratele de mortalitate ar putea fi reduse semnificativ

Militanţii pentru bunăstarea animalelor spun că ratele de mortalitate ar putea fi reduse semnificativ. Aceştia îi îndeamnă pe comercianţii cu amănuntul să sprijine Better Chicken Commitment, o iniţiativă de eliminare treptată a raselor cu creştere rapidă şi de reducere a densităţii de stocare.

Experţii în bunăstare spun că puii moderni sunt crescuţi genetic pentru a creşte atât de repede încât pot pune la grea încercare organismul lor, crescând riscul de stop cardiac.

Cercetările au arătat că puii de carne cu creştere rapidă, care ajung la greutatea de sacrificare în doar 35 de zile, pot avea o mortalitate mai mare, şchiopătări şi boli musculare decât rasele cu creştere mai lentă. Una dintre cele mai frecvente cauze de deces în efectivele de găini este insuficienţa cardiacă sau sindromul morţii subite.

Connor Jackson, directorul executiv al Open Cages, care a realizat noul raport, a declarat: Supermarketurile vând alimente cu reclame cu animale pe câmpuri verzi, dar nu arată niciodată puii de carne în grajduri. Este îngrozitor că supermarketurile continuă să vândă aceste rase cu creştere rapidă”.

Autor: Iulian Moşneagu