• PETA spune că funcționarii de la Trading Standards ar trebui să numească laptele de vacă secreții mamare bovine”.
  • Eticheta secreții mamare bovine ar trebui să clarifice orice neînțelegeri”.
  • Ghidul comandat de DEFRA a recomandat ca mărcile de produse lactate să evite utilizarea termenilor tip iaurt” sau tip Cheddar”.

PETA vrea ca funcționarii de la Trading Standards să numească laptele de vacă drept secreții mamare bovine” dacă vor să fie cinstiți în ceea ce privește etichetarea. Ghidul comandat de Departamentul pentru Mediu, Alimentație și Afaceri Rurale (DEFRA) a recomandat ca mărcile de produse lactate să evite utilizarea termenilor tip iaurt” sau tip Cheddar”, precum și să descrie laptele de migdale și de ovăz drept mylk” pentru a nu crea confuzie în rândul clienților, informează Daily Mail.

Acum, organizația People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) a recomandat departamentului de la Whitehall să meargă mai departe în încercarea de a fi mai precis și să eticheteze laptele de lapte ca fiind secreții mamare bovine”. Într-o scrisoare adresată ministrului agriculturii, Mark Spencer, văzută de Daily Mail, grupul a scris: Consumatorii nu sunt câtuși de puțin derutați de laptele vegan, dar au fost induși în eroare de industria lactatelor cu privire la impactul producției de lapte de vacă asupra animalelor, mediului și sănătății umane. PETA va susține propunerile dumneavoastră de a asigura o diferențiere clară între laptele vegetal și laptele de lapte, atâta timp cât limbajul folosit este transparent pentru ambele”.

Eticheta secreții mamare bovine ar trebui să clarifice orice neînțelegeri. În conformitate cu accentul pe care îl puneți pe protecția consumatorului, eticheta secreții mamare bovine ar trebui să ajute publicul să înțeleagă că ingeră lapte matern de vacă plin de puroi. Vacile nu sunt singurele animale care produc lapte pentru puii lor, iar secrețiile lor mamare nu sunt destinate oamenilor, așa cum nu sunt destinate nici laptele pisicilor, laptele șobolanilor sau laptelui de liliac”.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Elisa Allen, vicepreședintele pentru programe al PETA, a adăugat: Fiecare proiecție financiară verifică ceea ce vedem în supermarketuri: consumatorii renunță la lactate în masă, iar o încercare disperată de a interzice termenul lapte vegan nu va încetini această tendință în creștere. DEFRA ar putea contribui de fapt la clarificarea lucrurilor pentru consumatori prin marcarea exactă a produselor lactate, folosind eticheta sugerată de PETA, secreții mamare bovine”.

Citește și: