• Primarul Buzăului, Constantin Toma, a iniţiat un referendum pentru alipirea de municipiu a unei comune limitrofe.
  • „Vom ajunge pe locul şapte ca suprafaţă administrativă, ceea ce înseamnă că vom fi mai mari decât Timişoara, Oradea, Iaşi şi Craiova”, a spus edilul.

„Este nevoie de dezvoltarea acestui oraş, pentru că în acest moment, noi lucrând şi la Planul Urbanistic General, nu mai avem unde ne dezvolta. Este o mare oportunitate bucata de autostradă A7, care a fost lansată în licitaţie, mă refer la Ploieşti – Buzău, care va aduce Bucureştiul mai aproape de Buzău. Vom fi sub o oră de Bucureşti, iar această autostradă trece exact la jumătatea distanţei dintre Buzău, zona industrială, şi un sat, Pogonele, care face parte din comuna Ţinteşti. Este o mare oportunitate pentru a atrage mari investiţii, pentru a crea locuri de muncă. Investiţiile aduc mulţi bai”, a declarat Constantin Toma, pentru MEDIAFAX.

Primarul municipiului Buzău spune că sunt şi liberali care sprijină demersul său, printre care Ilie Bolojan şi Florin Oancea, de la Deva.

„Este o necesitate această micro-reformă administrativă, pentru că ultima a fost în 1968. De atunci nu s-a mai întâmplat nimic. (…) Vom ajunge de pe locul 24, ca suprafaţă administrativă, pe locul şapte, ceea ce înseamnă că vom fi mai mari decât Timişoara, decât Oradea prietenului meu Ilie Bolojan, decât Iaşi sau decât Craiova”, a adăugat edilul.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

El apreciază că referendumul reprezintă „cel mai mare proiect al Buzăului din ultimii 30 de ani. O comunitate se dezvoltă în plan economic, social, cultural şi educaţional şi trebuie să ai cât mai multă atractivitate şi competitivitate pentru locuitori, investitori şi vizitatori. Fără dublarea suprafeţei nu avem şanse să ne dezvotăm. Marile proiecte de dezvoltare nu se pot realiza că nu mai avem teren”, conchide Constantin Toma.

Primarul precizează că referendumul, care este pus în dezbatere publică, va avea loc pe data de 3 octombrie.