Platforma de vaccinare va fi îmbunătățită, promite Valeriu Gheorghiță. Problemele vor fi rezolvate „din mers“

Platforma de vaccinare va fi îmbunătățită, promite Valeriu Gheorghiță. Problemele vor fi rezolvate „din mers“ Mediafax Foto
  • Coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiță a anunțat că platforma de vaccinare din România va fi îmbunătățită.
  • Ea ar putea fi utilizată în cadrul programului național de vaccinare, și la administrarea altor tipuri de vaccin.

Încercăm să facem această platformă ușor de folosit pentru fiecare persoană în parte indiferent de nivelul de expertiză informatică, însă numărul persoanelor deja programate confirmă că nu este chiar atât de complicat să efectuăm această programare. Există multiple variante prin care persoana respectivă se poate programa. Ceea ce aș putea să vă spun, din discuțiile pe care le-am avut avut cu colegii de la STS care administrează această platformă, este foarte dificil când platforma este în producție să intervii cu multe modificări și vom anunța din timp aceste perioade de mentenanță, care se pot face pe timpul nopții. Au fost mici sincope în materie de programare. Aceste disfunctionalități sunt înregistrate în mai multe țări, inclusiv în Germania și alte țări europene”, a spus marți Valeriu Gheorghiță.

Acesta susține că aceste probleme vor fi rezolvate „din mers” și că platforma ar putea să fie folosită în cadrul programului național de vaccinare.

Această platformă în viitor probabil nu se va limita doar la vaccinarea împotriva Covid-19, ea cred că poate să fie utilizată de pildă după modelul Germaniei, există o modalitate în care se utilizează această platformă în programul național de vaccinare, indiferent de tipul de vaccin. Este o situație care nu este decisă la acest moment, dar este păcat să pierdem atâta muncă și expertiză a colegilor noștri”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.